Make-up & Hair

Un eveniment important, un machiaj provocator... un moment de gratie al fanteziei si culorii, unde totul este permis. Pentru o seara speciala stilistii propun un machiaj excentric si te provoaca la un make-up stralucitor. Iti este permis sa te joci in voi
  • Publicat:
Make-up & Hair
Make-up & Hair

Find Yourself With Make-up!

Privirea fatala este garantata de combinatia de verde cu albastru si de dark eyes. Secretul? Imbinarea celor doua culori se potriveste tuturor nuantelor de ochi, iar nuantele inchise de fard evidentiaza si definesc mai bine trasaturile.

Machiajul verde cu albastru este combinatia irezistibila. Mai intai se aplica nuanta de verde pe pliul pleoapelor, luminand unghiul intern cu un fard deschis de verde. Dupa care se aplica fardul albastru metalizat pentru a obtine un plus de intensitate si un efect mult mai metalic al culorii. Pe rama superioara se traseaza un contur din creion sau din fard. Pe rama inferioara se mentine aceeasi ordine a aplicarilor. O nuanta satinata de lila lumineaza arcadele, iar mascara black volum finalizeaza machiajul ochilor. Pentru blush se foloseste o nuanta calda de oranj aplicata in partea superioara a pometilor. Buzele raman neutre, fiind aplicat un gloss transparent.

Machiajul cu negru se va inscrie mereu in tendinte, insa pentru efectul spectaculos trebuie respectate anumite reguli.

De exemplu, daca cearcanele sunt accentuate, atunci acest tip de machiaj trebuie evitat. Stilul gotic, dramatic solicita un ten bine uniformizat, o simetrie perfecta si, evident, mai mult timp pentru a-l realiza. Exista insa doua optiuni care asigura realizarea reusita a acestui tip de machiaj: a) Fie aplici corector si pudra doar pe rama superioara a ochilor fara a continua cu restul fetei si apoi incepi machiajul propriu-zis al ochilor. Atentie! Numai dupa ce machiajul ochilor a fost finalizat se continua aplicarea fondului de ten pe fata si restul produselor. b) Fie se aplica cu generozitate fondul de ten, corectorul si pudra pulbere. Pometii sunt subliniati discret in nuanta mata de blush, la fel si buzele.  Aspectul glamour al acestui tip de machiaj este dat de micropaiete. Insa pentru fixarea lor pe rama inferioara a ochiului se aplica in prealabil un pic de gloss transparent, ca acestea sa adere perfect, fara a avea surpriza sa se desprinda.

Be Creative With Your Hair!
Nu mai e un secret pentru nimeni faptul ca prin coafura se definitiveaza orice tip de look. Pentru un cadru festiv, este ideala coafura elaborata si cea bine conturata. Incearca suvitele impletite si bretonul!

Impletiturile rafinate vor fi mereu admirate. Pentru inceput, bretonul se rasuceste usor apeland la hair creme ca produs de styling pentru a fi strans bine de tot si se prinde de calota cu o agrafa. Intentionat se pastreaza o suvita pentru a crea geometria coafurii spre final. In partea din spate a capului, de la linia calotei, se piaptana foarte bine tot parul, se strange cu o agrafa si se lasa intentionat o alta suvita care se tapeaza. Partea care a ramas din linia mediana si spate este destinata impletiturilor. Din lateral se incepe impletirea suvitelor. Impletiturile sunt lejere, special concepute pentru a crea volum, si se vor prinde cu agrafe de cea de-a doua suvita. Fixativul flexibil se foloseste la final. 

Bretonul este un must have al sezonului. Pentru o coafura fantezista, linia bretonului trebuie sa fie foarte clara, foarte bine conturata, mergand in acest caz pe varianta pe oval. Pentru inceput, bretonul se coafeaza bine cu peria, apoi se intinde cu placa spre a obtine acea conturare vitala pentru acest tip de coafura. Dupa care in atentie se afla partea din spate a capului si se incepe, dinspre ureche, seria de impletituri care urca spre crestet. Impletitura se prinde cu un elastic, care va fi mascat cu ajutorul unei suvite de par si se tapeaza restul de par. Produsul de styling care se foloseste frecvent pentru acest gen de linie este fixativul flexibil, dar se poate utiliza si un gloss spray.

 

Beauty editor: Andreea Chirila
Make-up artist L’Oréal Paris: Dana Argesan
Hair: Radu Serban
Vestimentatie: Irina Schrotter
Modele: Mara Sesan, Cosmina Gavan,
MRA Models Agency

Urmărește CSID.ro pe Google News
Terapii anti-ageing
Terapii anti-ageing
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân