Machiajul perfect pentru forma fetei tale

Realizarea unui machiaj cat mai bun depinde foarte mult de forma fetei tale. Trucurile de machiaj te ajuta sa scoti in evidenta trasaturile care care te avanjeaza si ascunzi micile imperfectiuni.
  • Publicat:
Machiajul perfect pentru forma fetei tale
Machiajul perfect pentru forma fetei tale

Forma triunghiulara a fetei (tip Liz Hurley)

Daca ai o barbie usor ascutita si pometi proeminenti, ai o forma a fetei feminina, de tip triunghiular. Fetele cu forma triunghiulara de cele mai multe ori par sa capteze lumina, prin urmare foloseste-te de umbre pentru a crea un look atragator.
 
Sfaturi pentru machiaj:

1. Aplica o baza uniforma si nu incerca sa-ti accentuezi obrajii si barbia. Dupa ce ai aplicat fondul de ten (de preferat lichid),  foloseste o pensula pentru a aplica putina pudra bronzanta asupra barbiei si obrajilor.

2. Lumineaza-ti ochii folosind un highlighter, chiar deasupra obrajilor. Nu iti accentua prea tare ochii, dar ai grija ca sprancenele sa fie destul de vizibile. Le poti accentua cu ajutorul unui creion dermatograf si a unei perii, pentru a le uniformiza.

3. Pentru a pune la punct look-ul natural, foloseste o nuanta roz in centrul buzei inferioare si aplica pe buze un gloss care reflecta lumina.

Forma rotunda a fetei (tip Renee Zellweger)

Daca ai frunte lata, obrajii plini si fata rotunda, esti norocoasa. Persoanele cu astfel de forma a fetei nu isi arata varsta, de multe ori parand mai tinere decat sunt. Norocosii cu o astfel de forma a fetei au trasaturi de copil, de aici si impresia ca sunt mai tineri. Pe de alta parte, fetele rotunde pot parea uneori plate. Din aceasta cauza trebuie sa creezi forme, folosind subtil machiajul pentru a obtine un look rafinat.

Sfaturi pentru machiaj:
1. Folosind un burete plat pentru machiaj, aplica un fond de ten lichid pentru a uniformiza culoarea tenului.

2. Scoate in evidenta ochii si buzele. Foloseste un highlighter sub ochi si in jurul gurii, pentru a le lumina si a-ti accentua trasaturile.

3. Alungeste-ti fata, dandu-i o forma ovala cu ajutorul fardului de obraz. Aplica fardul de obraz pentru a forma o umbra diagonala chiar sub pometi si aplica foarte putin deasupra sprancenelor.

4. Pentru a finisa machiajul si a-ti alungi si mai mult fata, alege un gloss de o nuanta rosie si accentueaza-ti sprancenele cu un creion dermatograf.

Forma rectangulara  a fetei (tip Jennifer Aniston)

Daca ai fruntea patrata si maxilar proeminent, ai o forma a fetei rectangulara. Cea mai buna metoda de a estompa trasaturile rectangulare si a oferi fetei tale trasaturi mai feminine este aceea de a le rotunji cu ajutorul trucurilor de lumina si umbra.

Sfaturi pentru machiaj:
1. Foloseste un fond de ten lichid pe care sa il aplici incepand din centrul fetei, spre exterior.

2. Pentru a crea un efect de luminozitate, foloseste un highlighter sub ochi si in zona in care incep pometii.

3. Alege un fard de obraz cu cateva tonuri mai inchis decat nuanta tenului tau si joaca-te cu luminozitatea pentru a-ti rotunji fata. Aplica fardul de obraz in cantitati mici pe pometi, incepand de la urechi si foloseste-l si pe osul mandibulei, daca aceasta este proeminenta.

4. Defineste forma naturala a sprancenelor cu un dermatograf. Piaptana-ti spracenele cu o periuta, traseaza cu creionul conturul foarte discret.

5. Pentru buze, alege o culoare naturala de gloss.

Articol exclusiv online

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Obtine bronzul perfect la tine acasa!
Obtine bronzul perfect la tine acasa!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân