Machiajul natural

Machiajul natural cu tenul luminos, buzele palide, ochii si sprancenele usor definite reprezinta ultimul trend pe catwalk in acest sezon. Poate fi vazut in aproape toate prezentarile de moda. Dar cat este de greu sa folosesti acest tip de machiaj in viata
  • Publicat:
Machiajul natural
Machiajul natural

Machiajul nud poate fi inselator. Poate parea ca nu e atat de greu sa aplici fondul de ten, putin mascara si un gloss de buze. Dar este mult mai mult decat atat, pentru ca presupune cunoasterea unor trucuri. Fondul de ten si corectorul aplicate corect reprezinta cheia acestui tip de machiaj. Nu subestima importanta ingrijirii pielii in modul in care va arata machiajul. Un ten exfoliat, fin si corect hidratat va fi un suport mult mai bun pentru machiaj decat un ten neingrijit. Fondul de ten trebuie sa se potriveasca tipului tau de ten si sa fie conceput in asa fel incat sa iti uniformizeze culoarea pielii. Din aceasta cauza nu este necesar sa il folosesti pe toata suprafata pielii daca esti de parere ca nu este necesar. Il poti aplica, de exemplu, in jurul nasului si pometilor.
 
Poti aplica fondul de ten cu un burete pentru machiaj, in cazul in care doresti sa aplici un strat foarte subtire. Cu o pensula pentru machiaj vei reusi sa acoperi mai bine tenul. Iti poti folosi si degetele pentru aplicarea fondului de ten. Pentru o piele mai luminoasa, alege un fond de ten hidratant in locul unuia mat. Cauta fondurile de ten cu particule stralucitoare pentru ca machiajul tau sa arate proaspat intreaga zi.

Dupa ce ai aplicat baza pentru machiaj, priveste-te cu atentie in oglinda pentru a vedea care sunt zonele in care trebuie sa aplici corectorul. Daca ai pete, pistrui sau ori ce alte urme pe care vrei sa le estompezi cu ajutorul machiajului, foloseste un corector cu o putere mare de acoperire si cu o nuanta foarte apropiata de cea a tenului tau. Aplica o cantitate mica de corector pe zona respectiva si intinde-l cu degetele. Pentru cearcane alege un corector lichid sau sub forma de crema pentru a nu incarca mai mult zona si pentru a nu scoate in evidenta ridurile.

Pentru a adauga un strop de culoare machiajului, poti folosi un fard de obraz de nuanta piersicii sau roz deschis, in functie de tipul tau de ten. Aplicarea unui fard de obraz este recomandata pentru ca altfel vei parea palida.

Foloseste un fard de pleoape de o culoare deschisa, pastelata, care sa nu iasa foarte tare in evidenta. Poti folosi culori neutre precum cafeniu deschis, roz pal si chiar nuanta de purpuriu deschis. In prezentarile de moda, mascara este de cele mai multe ori omisa in acest tip de machiaj. Poti face si tu asta, dar este bine sa folosesti mascara pentru ca mascara iti face ochii sa para mai mari.

Pentru ca buzele sa para naturale, poti aplica peste buze foarte putin corector pe care sa il intinzi bine, iar apoi sa aplici un ruj cu o nuanta naturala sau chiar un gloss transparent.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
De vorba cu terapeutul spa
De vorba cu terapeutul spa
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân