Machiajul mineral

O noua descoperire in materie de machiaj mineral, aparut cu 30 de ani in urma, revolutioneaza astazi industria cosmeticelor, aducand o cu totul noua perspectiva asupra frumusetii si a naturaletei.
  • Publicat:
Machiajul mineral
Machiajul mineral

Machiajul mineral este ultima achizitie a noii culturi a frumusetii, dedicata unui stil de viata sanatos. Spre deosebire de produsele de machiaj claseice, acest tip de machiaj are la baza un soi de pudra hipoalergenica, pudra care hraneste in mod natural pielea; nu contine parfum, talc, alcool, coloranti, uleiuri minerale ori conservanti, astfel ca nu este de mirare ca dermatologii  sunt  foarte multumiti de aceasta modalitate de machiaj. Iata de ce spun expertii ca machiajul mineral este o adevarata revelatie:

1. Este recomandat tenului sensibil
Multe femei se confrunta cu probleme ca acneea, uscaciunea tenului, pori dilatati, toate fiind cauzate de produse cosmetice necorespunzatoare. Spre deosebire de acestea, produsele de machiaj de tip mineral protejeaza tenul si ajuta la prevenirea aparitiei leziunilor. De fapt, machiajul mineral pune accentul pe sanatate si naturalete, si nu pe probleme ale tenului.

2. Nu arata ca o masca
Si nici nu se simte ca una, pe fata. Pentru unele femei, machiajul clasic ar putea crea senzatia de ingreunare, de lipsa de aerisire a fetei. Lucrurile nu sunt foarte departe de adevar. Textura machiajului mineral este diferita, remarcandu-se prin acoperire usoara si prin efectul de prospetime si naturalete pe care il confera. Si, chiar daca aplicam o pelicula mai consistenta pe pielea tenului, nu se va obtine decat o senzatie de prospetime translucida a fetei. In plus pielea respira asa cum ar trebui.

3. Are ingrediente benefice pentru piele
Pentru femeile care nu pot merge la tratamente de spa foarte des, machiajul mineral este exact ceea ce le trebuie. Mineralele de felul titaniului, aurului, zincului, magneziului si aluminiului relaxeaza pielea in mod natural, o improspateaza si o rejuveneaza. Toate acestea se intampla in intimitatea caminului, cu rezultate uimitoare.

4. Nu accentueaza ridurile, asa cum fac pudrele obisnuite
Daca ai formatiuni de riduri sau cute izolate pe fata, stii deja maniera in care produsele traditionale de machiat scot in evidenta orice imperfectiune. Machiajul mineral ar putea fi o solutie cu adevarat eficienta impotriva tuturor acestor probleme. Mineralele nu doar ca trateaza zonele afectate de trecerea anilor, dar so ofera un aspect stralucitor si sanatos, asemanator cu cel pe care tenul il avea cu 20 de ani in urma. Produsele de machiaj mineral contin vitamine, antioxidanti si o serie de alte ingrediente care hranesc pielea fetei, care nu doar acopera, ci fac sa dispara, in timp, ridurile.

5. Protejeaza tenul de razele soarelui
Se pare ca soarele este agentul numarul I vinovat de imbatranirea prematura a pielii, si a fetei in mod special. Oxidul de zinc, element de baza a machiajului mineral, este socotit a fi responsabil de protectia naturala a tenului. Cantitatea de zinc inclusa in compozitia unui astfel de produs pe baza de minerale este de 6-10%, in vreme ce factorul de protectie oferit de produsul finit este de 20-30.

6. Nu este contraindicat dupa efectuarea de peelinguri
Procedurile cosmetice de tipul interventiei cu laser si a peelingului chimic nu mai sunt demult o noutate. Tot mai multe femei apeleaza la ele pentru a imbunatati aspectul pielii si pentru a arata mai tinere cu cativa ani. Dupa aceste tratamente, tenul are de multe ori o aparenta rosiatica, provocand mancarimi suparatoare sau inflamatii locale inestetice. Produsele cosmetice minerale ascund aceste imperfectiuni si calmeaza/vindeca roseata, pruritul si inconfortul datorate acestor tratamente agresive in intruzive. Exista unele proceduri de natura cosmetica, foarte cunoscute si raspandite, care interzic folosirea de crema pentru bronzat. Tocmai de aceea, produsele minerale incurajeaza vindecarea si nu au absolut nicio contraindicatie.

7. Poti dormi cu ele
Daca este nevoie, se poate dormi cu aceste produse aplicate pe fata. Sunt femei care se machiaza seara, in conditiile in care stiu ca a doua zi de dimineata nu vor gasi timpul necesar pentru a face asta. Chiar daca ai mers la sala sau ai petrecut o noapte lunga in club, poti sa fii sigura ca a doua zi machiajul va fi acolo unde trebuie, si anume pe fata, nu pe perna!

8. Pielea arata mai bine
Se pare ca in curand, nicio femeie nu va mai avea nevoie de machiaj pentru a arata bine. In vreme ce machiajul traditional pierde teren tot mai mult in favoarea produselor naturale, care au in compozitia lor ingrediente inedite, machiajul mineral capata din ce in ce mai multe adepte. In plus, vei fi multumita sa constati cat de repede vor observa schimbarea oamenii din jurul tau. Machiajul este fin si delicat, aproape de neobservat, ceea ce iti va oferi o aparenta freh, naturala si sexy.

Articol exclusiv online (A. Raicu)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Primavara aceasta se poarta florile
Primavara aceasta se poarta florile
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân