Lenjeria intimă și efectul pe care-l are asupra sănătății mentale

Nu este nimic greșit să fii sexy prin atitudine și să lași lenjeria intimă să te alimenteze cu puterea și feminitatea de care ai nevoie.
  • Publicat:
Lenjeria intimă și efectul pe care-l are asupra sănătății mentale
Foto: shutterstock

Nu este niciun secret faptul că lenjeria intimă poate avea un efect asupra partenerului, în special în cele mai romantice momente și, adevărul este că de-a lungul anilor aceste piese vestimentare au fost privite doar pentru beneficiul bărbaților, mai exact, în stimularea lor din punct de vedere sexual. Bineînțeles că orice femeie iubește să cumpere lenjerie intimă, fie ea sexy, provocatoare sau pur și simplu delicată, dar nu de mult s-a descoperit în urma unor studii că atunci când purtăm o lenjerie intimă plăcută ne ajută să îmbunătățim sănătatea mentală, chiar dacă nu suntem active sexual.

În prezent găsim pe piață o varietate de modele, materiale, imprimeuri, texturi și seturi menite să ne facă să ne simțim femei, nu doar atunci când pășim în dormitor pentru a petrece momente intime cu partenerul. Ceea e trebuie să învățăm este să fim femei în primul rând pentru noi, iar mai apoi pentru ei, deoarece în felul acesta se vor bucura de mai multă siguranță din partea noastră și mai ales de mai multă încredere și sexualitate.

Lenjeria intimă te poate ajuta să-ți îmbunătățești stima de sine

Este foarte important pentru o femeie să învețe să fie încrezătoare, iar micile detalii pot face diferența. În momentul în care ai încredere în tine te simți mai atractivă și începi să ai o atitudine care se poate simți în mersul pe care-l adopți, felul în care vorbești sau în felul în care gesticulezi. O femeie încrezătoare este și persuasivă, iar această asociere stârnește interesul și chiar te face să te simți sexy și să transmiți că asta simți și gândești despre tine.

Știm că ne lovim în permanență de normele sociale și barierele culturale, dar nu este nimic greșit să fii sexy prin atitudine și să lași lenjeria intimă să te alimenteze cu puterea și feminitatea de care ai nevoie. Nu este nimic greșit să fii atractivă pentru tine, mai ales dacă asta te ajută să-ți îmbunătățești starea mentală.

Ai libertatea să-ți exprimi identitatea personală

Hainele sunt privite ca un al doilea strat de piele care ne afișează identitatea. Atunci când ne alegem piesele vestimentare, fie o facem pentru a ne proteja de anumite elemente, fie în funcție de activitățile pe care le practicăm, fie pentru a transmite un mesaj. Dacă ținutele pe care le alegem ne ajută să ne exprimăm și gravitează în jurul normelor sociale, în privința lenjeriei intime nu este nevoie să ne conformăm acestor norme.

Poate fi o formă de self-care

Calitatea lenjeriei intime sau lenjeria intimă în sine poate aduce un plus din punct de vedere moral. Atunci când mergem la cumpărături întotdeauna alegem ce este mai bun, mai frumos, mai calitativ pentru noi. Orice facem pentru noi și pentru a ne îngriji este o modalitate prin care să ne arătăm aprecierea asupra propriei persoane.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân