La soare te poţi uita, la părul meu ba!

Căderea părului este un fenomen normal şi este însoţită de regenerare. Există însă situaţii care schimbă raportul dintre puterea de regenerare şi viteza de cădere, consecinţa fiind faptul că podoaba capilară se răreşte.
  • Publicat:
La soare te poţi uita, la părul meu ba!

Odată cu primele raze primăvăratice, un păr tocit, tern şi electrizat a început să se mijească de sub căciuli. Temperaturile scăzute din timpul iernii nu ne-au mângâiat cu blândeţe podoaba capilară, iar după câteva luni de duşmănie, numai cu ajutorul specialiştilor mai putem scoate părul, pardon capul, în lume!

Nu doar aspectul peste măsură de uscat s-ar putea să ne ia prin surprindere odată ce ne-am eliberat părul din căciuli, dar şi volumul acestuia s-ar putea să ne dezamăgească. Anotimpul rece poate face părul să devină casabil şi să cadă foarte uşor. Ce soluţii avem?

Căderea părului este un fenomen normal şi este însoţită de regenerare. Există însă situaţii care schimbă raportul dintre puterea de regenerare şi viteza de cădere, consecinţa fiind faptul că podoaba capilară se răreşte”, ne explică unul dintre dermatologii cunoscuţi din România, Mihaela Leventer.

Căderea alarmantă a părului impune efectuarea unor analize care să ne lămurească în privinţa stării de sănătate şi instituirea unui tratament adecvat – pastile, vitamine sau soluţii. Atunci când tratamentele nu dau rezultate după 3-4 luni, dr. Leventer recomandă mezoterapia:

“Este un amestec de substanţe medicamentoase, vitamine şi antioxidanţi injectabili, introdus în piele cu ajutorul unui sistem multiac şi care stimulează creşterea părului şi microcirculaţia la nivelul scalpului”.

După 10 şedinţe rădăcina părului se revigorează şi părul se îndeseşte. La clinica Dermastyle, preţul sedinţei de mezoterapie începe de la 200 lei. Dacă problema voastră este doar aspectul tocit şi lipsit de strălucire, apelaţi la balsamuri ş măşti hidratante mai puternice, cu un conţinut mai bogat de vitamine şi proteine.

Acestea vor crea o barieră între firul de păr şi mediul înconjurător, protejându-l şi ajutându-l să se refacă mai repede. Hairstylistul Raluca Tudor ne recomandă să fim precaute la folosirea anumitor accesorii de înfrumuseţare:

“Evitaţi să folosiţi ondulatorul sau placa de păr în exces, iar atunci când le utilizaţi, aplicaţi întotdeauna înainte un ulei de păr, ideal cu extract de camelie. Pe cât posibil, uscaţi-vă părul natural, fără foehn. În felul acesta, el va reţine mai mult din substanţele nutritive conţinute în balsam şi mască”.

De asemenea, pentru a scăpa de aspectul uscat, tocit al părului, Raluca ne recomandă să evităm apa fierbinte atunci când îl spălăm: “Când vă limpeziţi părul, nu folosiţi apă prea caldă. Aceasta usucă firul de păr. Înlăturaţi şamponul de la rădăcină cu apă călduţă, iar pe cel de pe lungimi chiar cu apă rece, dacă suportaţi”. 

 

Citeşte şi: Mituri despre îngrijirea părului

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân