Învaţă puterea trainică a negrului!

Da, recunosc că nu e amuzant cu A mare, dar dacă într-adevăr vrei să faci ca fundul tău să pară mai mic, cea mai bună soluţie este să descoperi puterea trainică a negrului şi a bleumarinului (şi, într-o mai mică măsură, a culorilor neutre).
  • Publicat:
Învaţă puterea trainică a negrului!

Da, recunosc că nu e amuzant cu A mare, dar dacă într-adevăr vrei să faci ca fundul tău să pară mai mic, cea mai bună soluţie este să descoperi puterea trainică a negrului şi a bleumarinului (şi, într-o mai mică măsură, a culorilor neutre).

Plictisitor? Posibil. Opac? Nici vorbă. Eficient? Da, evident!

În ciuda criticilor, care spun că negrul nu face să pari mai subţire (cum îmi place mie să spun: nu pantalonii te fac grasă, ci shaorma) şi că maschează curbele – sânii, de exemplu, care pot fi un plus încântător al unei siluete –, adevărul este că negrul reprezintă un adevărat agent de slăbire.

Dacă te întorci pentru o clipă în laboratorul de fizică, îţi vei aminti că albul reflectă lumina şi face ca lucrurile să pară mai mari (gândeşte-te la o cameră); negrul absoarbe lumina şi face ca lucrurile să pară mai mici.

Iuhuu! Jonny Cash chiar voia să spună ceva, după cum confirmă dr. Peter Thompson, psiholog la Universitatea din York, în urma unui experiment recent: „Să porţi negru e bine”, concluzionează el. „Chiar funcţionează. Ne-am uitat la un cerc negru aflat pe un fundal alb şi la un cerc alb aflat pe un fundal negru. Cercul negru părea mai mic decât cel alb.”

Această iluzie optică sigură este cea care explică, poate, de ce un sondaj recent arăta că 41% din garderobele noastre sunt compuse din haine negre.

În medie, fiecare dintre noi avem cinci paltoane negre, două rochii negre scurte şi douăsprezece perechi de pantofi negri, Nu e de mirare că partenerii noştri rareori observă dacă am fost în oraş şi am cumpărat ceva nou; da, e grozav că toate arată la fel pentru un ochi de profan.

Mimi Spencer, autoarea cărţii „101 trucuri pentru o siluetă perfectă”, spune că, în urma studiului şi-a verificat şi ea garderoba. „Am împărţit formidabilul meu dulap în funcţie de culori, cam la fel cum e parcarea de la Ikea. M-am amuzat să descopăr că 70% din haine sunt de un negru categoric, iar o parte considerabilă e formată din haine bleumarin. În ce priveşte pantofii, am aflat că am 36 de perechi negre, de la pantofi sport la pantofi cu toc cui. Spre uimirea mea, mi-am dat seama şi căam chiar două perechi de balerini negri identici, pe care îi port de trei ani, convinsă că e una şi aceeaşi pereche.”

Aşadar, negrul pare să fie culoarea care predomină garderoba femeilor din întreaga lume, dar nu neapărat pentru că face lucrurile să pară mai mici, „slăbindu-ne” instantaneu, ci şi pentru că este un simbol al eleganţei veşnice.

Şi, deoarece hainele negre au tendinţa să pară de doliu, merită să încerci să le colorezi puţin, măcar cu câte o sclipire sau un imprimeu, dacă moda o permite.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”