Hipnoterapia, tratamentul revoluţionar împotriva acneei

Hipnoterapia nu are nimic de-a face cu magicienii care fac hipnoză pe scenă; dimpotrivă, este o tehnică ce se poate dovedi foarte utilă pentru persoanele care au probleme dermatologice, pentru calmarea durerii şi tratarea acneei.
  • Publicat:
Hipnoterapia, tratamentul revoluţionar împotriva acneei

Se estimează că peste 80% din oameni suferă de acnee la un moment dat. Extinderea acesteia poate fi de la coşuri faciale periodice uşoare până la erupţii persistente pe faţă, piept şi spate care au ca rezultate cicatrici adânci.

Deoarece este inestetică şi uneori chiar dureroasă, experţii încearcă de ani întregi să găsească remediul perfect pentru îndepărtarea definitivă a acneei.

Totuşi, dacă ai încercat numeroase produse anti-acnee şi nici unul nu a funcţionat complet, poate este momentul să încerci un altfel de tratament.

Hipnoterapia nu are nimic de-a face cu magicienii care fac hipnoză pe scenă; dimpotrivă, este o tehnică ce se poate dovedi foarte utilă pentru persoanele care au probleme dermatologice, pentru calmarea durerii şi tratarea acneei.

Hipnoterapeuţii folosesc metode diferite pentru a-i aduce pe pacienţi în transă (sau o stare de relaxare profundă). Starea de transă este necesară pentru ca hipnoterapeutul să facă anumite sugestii (de obicei discutate anterior) care vor fi auzite şi acceptate de subconştientul persoanei hipnotizate. Aceste sugestii au ca scop îmbunătăţirea anumitor aspecte ale vieţii pacientului. Când se lucrează cu subconştientul, pacienţii rămân conştienţi de ceea ce se întâmplă în jurul lor.

Pentru persoanele care suferă de acnee, hipnoterapia este foarte eficientă prin stimularea încrederii în propria persoană, a viziunii pozitive şi a speranţei în viitor. De asemenea, poate înlătura posibilele obstactole care împiedică vindecarea.

Nu este întotdeauna nevoie să consulţi un specialist în hipnoterapie. Există mai multe cărţi disponibile despre autohipnoză şi, chiar dacă te decizi să consulţi un practicant, de obicei acesta te va încuraja să foloseşti tehnicile autohipnozei.

Dar cel mai important lucru este să ai încredere în hipnoterapeutul tău, aşadar este esenţial să afli dacă persoană aleasă de tine are o bună reputaţie şi este recunoscută de către autorităţile competente. Cu toate că este văzută de mulţi ca un divertisment, hipnoterapia este acum folosită pe scară largă de către medici, iar eficacitatea ei este susţinută de tot mai mulţi cercetători.

Vizualizarea

Vizualizarea reprezintă o parte importantă a procesului de vindecare, folosindu-te de puterea imaginaţiei tale reuşind să te vezi aşa cum vrei să fii – şi asta nu se referă numai la o piele curată – îţi poţi stabili un scop clar spre care să te îndrepţi.

Dacă te poţi vizualiza cu încrederea şi sănătatea pe care ţi le doreşti, subconştientul tău te va ajuta să lucrezi cu şi pentru tine. Nu este un proces dificil – majoritatea oamenilor exersează vizualizarea în fiecare zi. Chiar şi faptul că uneori îţi creezi în minte diferite scenarii constituie o vizualizare.

Vizualizarea te poate ajuta să vezi că pielea curată este o posibilitate reală, dar şi cum lipsa acneei poate avea un impact pozitiv asupra tuturor aspectelor vieţii tale. Când îţi faci timp pentru vizualizare, poţi vedea că acneea începe să dispară, asemeni picăturilor de apă care se avaporă într-o zi fierbinte de vară.

Vizualizarea nu este ceva care să îţi dea bătăi de cap. Este nevoie de răbdare şi ar fi bine să o practici zilnic, dar cel mai bine ar fi să vizualizezi rezultatele cu calm, fără să le forţezi. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân