Forma feței: cum facem diferențele?

De multe ori auzim că trebuie să ne machiem în funcție de forma feței sau că trebuie să se alegem o tunsoare potrivită formei feței.
  • Publicat:
Forma feței: cum facem diferențele?
Foto: pexels

De multe ori auzim că trebuie să ne machiem în funcție de forma feței, că accesoriile trebuie să se potrivească cu forma feței sau că trebuie să se alegem o tunsoare potrivită formei feței. Dar cum știm ce formă avem mai ales că odată cu trecerea anilor trăsăturile se schimbă și, spre exemplu, persoanele tinere tind să aibă o față mai rotundă, iar începând cu 30-40 d ani, aceasta devine mai unghiulară din cauză că pierdem grăsime.

Forma feței: care sunt diferențele?

Inimă sau formă migdală

Ca să ai un reper, Resee Witherspoon are o astfel de formă. În această situație, fruntea și pomeții sunt egale ca dimensiuni, iar bărbia este mai îngustă și mimează forma unei inimi.

Formă pătrată

Similar unei forme tip inimă sau migdală, fruntea și pomeții sunt la aceeași dimensiune, la fel și restul trăsăturilor. În această situație, ca reper o putem lua pe Olivia Wilde, a cărei bărbie este la fel de lată.

Formă rotundă

Selena Gomez are o formă a feței rotundă, iar pentru a ne da seama de acest lucru pomeții sunt mai plini, iar manibula este și ea în continuitate cu restul trăsăturilor.

Formă ovală

Beyonce are o față ovală și, spre deosebire de o formă rotundă, aceasta este mai alungită spre bărbie, iar pomeții sunt mai proeminenți. Diferența reală dintre o față rotundă și una ovală o oferă lungimea frunții, pentru că fața pare a fi mai lungă, nu mai lată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân