Făina de orez și beneficiile sale uimitoare in tratamentele de înfrumusețare

  • Publicat:
Făina de orez și beneficiile sale uimitoare in tratamentele de înfrumusețare
Sursa foto: shutterstock

Făina de orez, acest ingredient de bază în bucătăria asiatică, este un aliment hrănitor, dar nu numai! Beneficiile sale sunt resimțite și în sfera frumuseții. Folosită în cremele pentru îngrijirea tenului și a pielii, făina de orez absoarbe excesul de sebum și formează o barieră de protecție împotriva substanțelor nocive care îmbătrânesc tenul.

Făina de orez: mod de obținere, beneficii

Denumită și pudră de orez, făina de orez se obține prin măcinarea atentă a boabelor de orez, după ce acestea sunt decorticate.

Femeile din Asia folosesc de mii și mii de ani măști de față, creme și loțiuni făcute în casă pe bază de făină orez pentru a întârzia cât mai mult apariția ridurilor și petelor pigmentare. Astăzi îți vom prezenta câteva metode de întrebuințare în cosmetică.

Citește și: Apa de orez – cel mai bine păstrat secret de frumuseţe al Asiei

Cum se folosește făina de orez pentru frumusețe?

Masaj delicat al feței/scrub

Făina de orez poate fi folosită ca scrub natural pentru ten și decolteu. Ea reglează cantitatea de sebum și previne iritațiile, stimulând totodată și circulația sanguină. 

Pudră naturală

Pudra de orez poate fi folosită și în locul celei translucide, din comerț. Conferă un aspect natural și delicat tenului.

Bază de machiaj

După ce ai aplicat crema hidratanta, aplică și un strat delicat de pudră de orez. Vei observă că fardurile de ochi și de obraz se vor menține pentru mai mult timp pe chipul tău.

Citește și: Orez pentru frumuseţe din cap până în picioare!

Cremă exfoliantă

Amestecă împreună câteva grame de pudră de orez cu zahăr brun și ulei de cocos și masează delicat tenul. Va exfolia delicat pielea și va îndepărta straturile de celule moarte, stimulând astfel și colagenul și refacerea tenului.

Mască anti-aging

Combină o cantitate mică de pudră de orez cu sucul unei lămâi până la obținerea unui amestec dens și folosește această pastă pe tenul curat. Clătește bine apoi cu apă rece din abundență.

Această combinație cu suc de lămâie are efect de strălucire și de combatere a ridurilor fine și a petelelor pigmentare.

Surse: Be Beautiful, HealthLine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân