Factor de protecție iarna: de ce trebuie să-l aplicăm?

Iată de ce ar trebui să aplicăm crema cu factor de protecție iarna și cum ne pot afecta razele UVA și UVB în procesul de îmbătrânire.
  • Publicat:
Factor de protecție iarna: de ce trebuie să-l aplicăm?
Factor de protecție iarna: de ce trebuie să-l aplicăm?

Dacă pe timpul verii vorbim de protecția solară, care nu ar trebui să lipsească din rutina zilnică de îngrijire, același lucru îl repetăm și în seoznul rece. Indiferent de anotimp, fie că este soare, că ninge sau plouă, trebuie să aplicăm crema cu factor de protecție, iar asta pentru că în continuare suntem expuși la razele UV, chiar dacă noi credem că ele nu sunt prezente. Iată de ce ar trebui să aplicăm crema cu factor de protecție iarna.

De ce este important să aplicăm cremă cu factor de protecție iarna?

Deși razele soarelui nu sunt întotdeauna vizibile pe timpul iernii, acestea pot fi în continuare extrem de periculoase pentru piele. În special razele UVA, care penetrează norii și chiar ferestrele, pot afecta pielea. Acestea contribuie la îmbătrânirea prematură precum apariția ridurilor și a petelor. Pe lângă asta, lumina albastră, care nu provine doar de la soare, ci și de la ecranele dispozitivelor, contribuie la același efect. Din acest motiv, ideal este să aplicăm cremă cu factor de protecție, atât pentru razele UVA, cât și UVB.

De ce se crede că nu este necesară crema cu factor de protecție pe timpul iernii?

Multe persoane folosesc protecția solară pe timpul verii, în special când merg la mare sau la piscină pentru a se feri de arsurile solare. Însă, trebuie să înțelegem cum funcționează factorul de protecție pentru a realiza importanța utilizării zilnice. Chiar dacă stai în casă, în cazul în care biroul se află în apropierea geamului, este indicat să aplici factorul de protecție pentru că razele UV pot pătrunde în interior și pot afecta pielea. Poți opta chiar și pentru produse de îngrijire sau cosmetice care conțin SPF.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being