Face make-up

Ce sunt fondurile de ten?
  • Publicat:
Face make-up
Face make-up

Ce sunt fondurile de ten?
Pudrele si fondurile de ten, precum si toate produsele destinate machierii fetei, sunt substante care contin pigment. Ele sunt destinate pielii fetei si a gatului, pentru a masca imperfectiunile tenului si a asigura o uniformitate. De asemenea, fondurile de ten sunt foarte folositoare acelor persoane care au diverse leziuni ale tenului si au nevoie de o maniera de a le masca. Fondurile de ten se prezinta sub mai multe forme:

1. Emulsiile- nu ofera stralucire tenului, asa cum fac fondurile de ten, insa acopera foarte bine imperfectiunile
2. Cremele- contin destul de multa grasime, de aceea sunt indicate acelor persoane care au tenul uscat. Acopera foarte bine, insa dau un aspect glossy pielii.
3. Fondurile de ten lichide- sunt pentru toate tipurile de piele, se gasesc peste tot si au o mare varietate de culori. Ofera o acoperire usoara, si nu reusesc sa mascheze imperfectiunile majhore ale tenului.
4. Gelurile- sunt destinate tenului normal si sunt indicate pentru un machiaj soft, nepretentios, de zi cu zi.
5. Batoanele corectoare- reprezinta forma solida a fondului de ten si se adreseaza persoanleor cu ten gras. Se usuca rapid si acopera foarte bine.  Nu se recomanda folosirea acestor produse in machiajul de zi cu zi.
6. Pudrele- au ajuns sa fie foarte usoare si translucide, menite sa stopeze secretia de sebum si sa mentina aspectul fresh al tenului. De obicei, ele sunt folosite ca  finisaje dupa aplicarea fondului de ten. De asemenea, sunt utile pe parcursul zilei cand dorim sa refacem machiajul.

In ce masura dauneaza aceste produse, tenului?
Raspunsul este ca nu dauneaza. De fapt, ele au un rol benefic asupra pielii. Actioneaza ca o bariera asupra tenului, protejandu-l de actiunea nefasta a prafului, a vantului si a factorilor poluanti din jur. De asemenea, feresc fata de puterea razelor solare.  De cand au fost concepute ca si agenti  de hidratare, fondurile de ten au rolul de a pastra nivelul corect de  umiditate a pielii. Previn ingrasarea tenului, ne ajuta sa aratam mai bine, imbunatatesc textura si culoarea fetei, acopera roseata si ne fac mai frumoase.

 

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Machiajul de zi & machiajul de seara
Machiajul de zi & machiajul de seara
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân