Epilarea cu lama: cum previi rapid iritaţiile

Epilarea cu lama nu este întotdeauna prietenoasă şi, de cele mai multe ori, ne putem confrunta cu iritaţiile pielii. Ce e de făcut.
  • Publicat:
Epilarea cu lama: cum previi rapid iritaţiile
FOTO: 123rf.com / Epilarea cu lama: cum previ rapid iritaţiile

Oricât ai fi de atentă în timpul epilării să nu te tai, să ai grijă la firele crescute sub piele, întotdeauna există şansa de a te pricopsi cu mici iritaţii deloc prietenoase. Cel puţin estetic. Şi, aşa cum dictează Legile lui Murphy, acest lucru se întâmplă în special când te pregăteşti de un weekend romantic sau, de ce nu, de o vacanţă în care singura ta grijă este ”ce bikini port azi pe plajă?”.

Aceste iritaţii nu apar doar pentru că nu ai avut o zi tocmai bună, ci au de-a face cu textura firului de păr şi modul în care acesta a crescut, dar şi zona ăn care foloseşti lama de ras. De cele mai multe ori, acestea apar ca reacţie a terminaţiilor firului de păr care au mai fost epilate, dar care rămân blocate-n piele. Astfel, firul de păr îşi schimbă direcţia şi creşte pe sub piele provocând bubiţe roşii sau închise la culoare pentru fiecare folicul.

Cea mai simplă modalitate prin care poţi ameliora efectul este acela de a aplica imediat după epilare un produs care conţin acid salicilic. Deşi nu există vreo modalitate anume prin care să poţi preveni iritaţiile în urma epilării cu lama, în afară de epilarea definitivă, există câţiva paşi pe care îi poţi urma în rutina de îngrijire, ca pielea să nu mai fie predispusă iritaţiilor dese. De exemplu, în duş foloseşte un bureţel de baie alături de un produs de curăţare cu un ingredient delicat de exfoliere ca acidul salicilic care poate reduce creşterea firului de păr sub piele.

De asemenea, în momentul epilării foloseşte o lamă de ras nouă şi epilează în direcţia opusă creşterii firului de păr şi, bineînţeles, o spumă de ras. Imediat după procesul de epilare aplică o loţiune de corp pentru a reduce şansele de apariţie a iritaţiilor.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”