Elimină ușor toxinele din corp prin alimentație sănătoasă și drenaj limfatic

  • Publicat:
Elimină ușor toxinele din corp prin alimentație sănătoasă și drenaj limfatic
Sursa foto: Shutterstock

Toxinele și kilograme în plus sunt veșnica ta grijă? Ce-ar fi ca acum, la final de an, să uiți de aceste griji! Dar cum? Ei bine, află că există modalități simple prin care îți poți detoxifia organismul și, cu ajutorul cărora să te bucuri de un stil de viață sănătos!

În această perioadă îți stabilești rezoluții pentru noul an? Înainte de toate, primul lucru de făcut înainte de a pune în practică orice plan pe care îl ai în minte este să te gândești la o scurtă perioadă de purificare, așa-numita „detoxifiere”, pentru a te asigura că organismul este pregătit pentru un restart.

Ce sunt și cum acționează toxinele asupra organismului?

Toxinele sunt un produs rezidual al proceselor metabolice ale organismului nostru, dar unele pot veni și din exterior, de exemplu printr-o alimentație incorectă. Un exces de toxine poate provoca inflamație, oboseală, migrene, iritații gastrointestinale și erupții cutanate.

De ce? Când sunt în exces, toxinele stresează organismul și, în consecință, metabolismul nostru încetinește.

Acest lucru poate duce la o acumulare de grăsime care, la rândul ei, duce la creșterea în greutate. Din acest motiv, înainte de a începe o dietă, ar fi bine să-ți cureți temeinic organismul pentru a obține cele mai bune rezultate.

Suzana Pretorian, doctor balneolog, îți oferă câteva sfaturi, care te vor ajuta să elimini toxinele acumulate în organism în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a te bucura de un corp în formă și o stare bună la petreceri:

Toxinele se găsesc, în principiu, în alimente procesate, medicamente, alimente de origine animală și stimulente precum cofeina sau alcoolul. Principalul mecanism prin care organismul se apără de toxine este, în primul rând, producerea de țesut gras cu care le izolează.

Un organism „eliberat” de toxine asimilează și mai bine vitaminele și sărurile minerale, esențiale pentru bunăstarea zilnică.

În ce mod poți elimina mai ușor toxinele?

Trebuie să știi că de acasă începe totul! Acolo încep cele mai ușoare etape, iar tu vei coordona totul. Pentru început, cel mai ușor este să începi prin alimentație:

Este ideal să consumăm numai alimente vii, deloc sau puțin prelucrate termic și predominant vegetale. Totodată, este foarte important să nu uităm niciodată de hidratare. De aceea, ai nevoie zilnic să bei 2,5 litri de apă pe zi. Aceasta trebuie să fie de calitate, ionizată negativ, sau plată, cu un pH în jur de 7,5, punctează balneologul.

Pe lângă o alimentație sănătoasă, medicul balneolog recomandă și drenajul limfatic:

Acest tip de masaj ajută foarte mult la îndepărtarea toxinelor din organism. Este indicat să facem drenaj limfatic de 3 sau 4 ori pe an, câte cinci ședințe consecutive. Cel mai bine, pentru un efect garantat, este să evităm produsele de origine animală, atunci când apelăm la drenajul limfatic.

În plus, un rol important în eliminarea toxinelor îl are odihna. Atunci când organismul este odihnit, acesta este și mai sănătos, și mai puternic, iar lupta împotriva toxinelor și a kilogramelor dă rezultate.

De altfel, drenajul limfatic manual este o tehnică adesea recomandată și de către medici pentru rezolvarea unor patologii minore. Această tehnică funcționează într-un mod foarte ritmic și delicat, favorizând fluxul limfatic în toate țesuturile corpului.

Combinând toate aceste recomandări, rezultatele nu vor înceta să apară, iar tu vei avea o stare de bine și vei fi într-o formă extraordinară.

Sursa foto: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și ...
citește mai mult
Recomandare video
Alergia la ambrozie: diagnostic și tratament