Dr. Cristian Niţescu, medic primar chirurgie estetică: Cum să arăţi ca înainte de sarcină

Conceptul mommy makeover se adresează femeilor care îşi doresc să-şi îmbunătăţească aspectul corporal după sarcină.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dr. Cristian Niţescu, medic primar chirurgie estetică: Cum să arăţi ca înainte de sarcină
Dr. Cristian Niţescu, medic primar chirurgie estetică: Cum să arăţi ca înainte de sarcină

După naştere, corpul unei femei se modifică dramatic, şi noua ipostază de mamă îi poate fura acesteia din timpul liber, astfel încât rutina de îngrijire sau viaţa activă şi sportivă trec într-un plan secundar.

Dacă s-a întâmplat ca o femeie să fi experimentat sarcina de mai multe ori, efectele sunt cu atât mai vizibile asupra corpului său, fără ca asta să reprezinte un motiv de ruşine: este extraordinar să fii mamă şi să dai naştere unor copii, însă, cu siguranţă, orice femeie are momente în care poate să îşi pună la îndoială atractivitatea, din cauza impactului sarcinii asupra înfăţişării.

Chirurgia estetică a găsit o soluţie pentru această problemă, adaptând o serie de proceduri chirurgicale la nevoile femeilor care au născut şi care îşi doresc să îşi îmbunătăţească aspectul corporal, fără să se teamă de bisturiu: makeover după sarcină, sau „mommy make-over”, după cum este cunoscută abordarea pe plan internaţional.

În aproximativ 80% din cazuri, una sau mai multe sarcini lasă urme adânci pe corpul unei femei. Dacă ea alăptează mai mult de trei luni, modificările se accentuează. Cele mai afectate de transformare sunt zona sânilor şi zona abdomenului, în cazul femeii care a născut. Astfel, operaţiile necesare în aceste cazuri ţintite poartă denumirea generică de make-over”, explică dr. Cristian Niţescu, medic primar chirurgie estetică şi doctor în ştiinţe medicale.

Ce înseamnă mommy make-over?

Procedurile chirurgicale din categoria „mommy make-over” sunt orientate către corectarea estetică a unor probleme precum sânii lăsaţi, pielea abdominală căzută, diastazis-ul – care înseamnă, mai exact, o depărtare a muşchilor abdominali, precum şi spre corectarea zonelor cu celulită sau lipodistrofie.

Make-over-ul sânilor: Ridicare şi implant mamar

După sarcină şi alăptare, dar şi ca urmare a înaintării în vârstă, o femeia poate să opteze cu succes pentru procedura de ridicare a sânilor ptozaţi, cunoscută în limbaj de specialitate drept mastopexie. În multe cazuri, pacientei i se recomandă o combinaţie a mastopexiei cu implanturi mamare.

„Pe această cale, se obţine redimensionarea şi o mai bună conturare a sânilor, pacienta putând să beneficieze de rezultatul maxim al intervenţiei de make-over, bineînţeles, în special dacă sânii sunt mici. Pentru această procedură se face anestezie generală”, potrivit dr. Niţescu.

O astfel de operaţie poate să implice şi redimensionarea zonei areolei, pentru o mai bună simetrie, precum şi repoziţionarea acesteia.

Make-over-ul abdomenului: esenţial după naştere

Abdominoplastia, precum şi lipoaspiraţia aripioarelor, sunt procedurile care le fac pe paciente să uite efectele evidente ale sarcinii, mai ales că abdomenul este cea mai afectată regiune, în situaţia dată.

Obiectivul abdominoplastiei este conturarea taliei, redarea tonusului muşchilor abdominali şi, pe cât posibil, eliminarea porţiunilor de piele lăsată şi de grăsime, din regiunea mijlocie şi inferioară a abdomenului.

Intervenţia este cu atât mai reuşită cu cât se obţine o mai bună aplatizare a abdomenului, făcând din pielea încreţită doar o amintire neplăcută.

Lipodistrofia, sau, în termeni populari, celulita, este eliminată, ca parte din conceptul de mommy make-over, prin liposucţie, în toate zonele afectate, de la guşă la braţe, coapse şi fese, în funcţie de nevoile fiecărei paciente.

Labioplastie – o alegere, de ce nu?

Pentru femeile exigente cu propria lor înfăţişare şi care vor să obţină tot ce este mai bun, în urma procedurilor de tip „mommy make-over”, şi labioplastia ar putea să fie o idee bună.  Labiile mici îşi pot modifica aspectul în urma unei naşteri, devenind mai proeminente, ceea ce, inevitabil, generează frustrare printre femeile care nu au avut mereu această problemă. Există şi posibilitatea ca o femeie să aibă labii proemintente sau prea lungi din naştere, aceasta fiind situaţia care le îndreaptă pe cele mai multe paciente către cabinetul chirurgului estetician pentru labioplastie.

Pe plan mondial, aceasta se poziţionează printre cele mai populare operaţii estetice.

Când poţi alege un mommy make-over?

Înainte să ia în calcul opţiunea unui „mommy make-over”, este indicat ca o femeie să evalueze dacă îşi mai doreşte, sau nu, să rămână însărcinată şi să alăpteze. Asta pentru că este recomandat ca seria de proceduri „mommy make-over” să fie realizată după ce o femeie decide că nu mai doreşte să aibă copii, altfel rezultatele pozitive ale operaţiilor vor fi afectate.

Mai mult decât atât, intervenţiile chirurgicale la nivelul sânilor se fac după ce trece o perioadă de câteva luni de la momentul alăptării, ceea ce permite sânilor să dobândească forma şi dimensiunile stabile.

Perioada de recuperare după „mommy make-over” este de aproximativ trei săptămâni, pentru fiecare intervenţie chirurgicală, indiferent de complexitatea ei.

În ceea ce priveşte preţurile, acestea sunt corelate tipului de intervenţie şi complexităţii make-over-ului şi încep de la 2600 euro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Cristian Nițescu - Medic primar chirurgie plastică și estetică
Dr. Cristian Nițescu este medic primar chirurgie plastică și estetică, doctor în științe medicale și își desfășoară activitatea în cadrul Royal Hospital, fiind și director medical al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, București, timp de zece ani. Are ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân