Descopera comorile ascunse in cosmetice!

Diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei. La fel si perlele sau aurul. Idem si cosmeticele. Avand acesti termeni, producatorii cosmeticelor de lux s-au gandit sa rezolve ecuatia creand cosmetice cu extracte rare sau particule de pietre ori
  • Publicat:
Descopera comorile ascunse in cosmetice!
Descopera comorile ascunse in cosmetice!

La ora actuala, multe dintre „crème de la crème” au la baza ingrediente naturale, pretioase si rare. Dar de ce sa irosesti pietre superpretioase sau aur pentru niste creme? „Doar pentru a cere sume exorbitante?” Ar spune unii carcotasi (in special de gen masculin). In primul rand, pentru ca aceste elemente nu sunt alese la intamplare sau doar pentru cat de tare stralucesc, ci pentru ca au efecte deosebite asupra pielii: energizeaza, ajuta la eliminarea toxinelor, matifiaza, iar in combinatie cu alte elemente combat aparitia ridurilor. Bineinteles, aceste cosmetice nu sunt la indemana oricui (preturile mari fiind singurul impediment important), dar obrazul subtire (si tanar) cu cheltuiala se tine.

Stralucire de diamant
Si pentru ca nu voiam sa vorbesc din carti despre aceste tratamente pretioase, m-am gandit sa incerc pe propria-mi piele un tratament cu pulbere de diamante, hematite, chihlimbar in combinatie cu plante si citrice. Acesta este indicat tuturor categoriilor de varsta si tipurilor de piele. Principalele efecte sunt: lifting, tonifiere, luminozitate si catifelare. Ingredientele ajuta la refacerea tonusului si elasticitatii pielii, imbunatatesc circulatia sangvinica periferica si structura pielii. Esteticianul Vizi Emese ne-a explicat ca un tratament complet poate dura 10, 12 sedinte, dar totul depinde de pielea celei care-l urmeaza. „De asemenea, astfel de sedinte pot fi intercalate cu alte tipuri de tratamente, totul este personalizat”, ne-a explicat esteticiana. Rasfatul (beneficiezi si de masaj) dureaza aproximativ 90 de minute. Rezultatul? Pielea devine mai stralucitoare si mult mai catifelata, senzatie de care te mai bucuri inca 3 – 4 zile, si te simti mult mai relaxata si ai mai multa energie, gata sa iei din nou taurul de coarne. O sedinta de tratament corporal Model Shine costa 180 lei, Miko Palace,
Bd. Nicolae Iorga nr. 19, Bucuresti, www.mikobeauty.ro.

Cel mai pretios ulei din lume
In cele mai indepartate colturi ale lumii, ferite de poluare si agitatia marilor orase cresc plante, fructe, arbori sau flori foarte pretioase. In aceasta categorie se inscrie si uleiul de argan, un arbore secular care creste in special in sudul Marocului. Uleiul sau este cel mai rar din lume, iar pentru productia unui singur litru de ulei este necesara productia a 6 arbori. Si totusi, de ce este atat de special? Arganul este o proteina care se extrage din seminte de argan si are rolul de a intinde pielea si de a reduce ridurile. Studiile stiintifice au demonstrat ca uleiul de argan contine un mare procent de acizi nesaturati si de vitamina E ce ii confera proprietati hidratante, nutritive si protective contra agresiunilor externe.  Bogat in antioxidanti, daca este folosit constant, neutralizeaza radicalii liberi si atenueaza in consecinta ridurile. Un alt exemplu, ar putea fi esenta de flori de portocal amar din Nabeul, Tunisia. Anul trecut, florile au avut calitati deosebite datorita conditiilor meteo. Pentru un litru de parfum a fost nevoie de o tona de flori.

Perle si caviar
Din cele mai vechi timpuri, perlele reprezinta pe langa bijuterii dorite si un panaceu, dand rezultate in tratarea unor probleme de sanatate precum boli de ochi, hemoragii, icter, tuberculoza, melancolie. Tot perlele au proprietati afrodiziace si revigorante. Nici cosmetologiei nu i-au ramas indiferente perlele, ci sunt prezente in special in produsele anti-aging. Unele ingrediente din perle activeaza keratinocitele din piele, care au rol de a stimula diviziunea celulara. Cosmeticele pe baza de praf de perle sunt cunoscute pentru aspectul sanatos si stralucitor pe care il dau tenului si lupta lor contra aparitiei ridurilor. Caviarul nu este doar o delicatesa culinara, ci si un luptator feroce impotriva imbatranirii pielii. Datorita proprietatilor hidratante si nutritive o crema cu caviar este ca o gura de aer proaspat pentru un ten cu riduri sau cu aspect tern.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Un strop de vacanta
Un strop de vacanta
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân