Cum te ajută vaselina să-ți hidratezi tenul peste noapte

Dacă tenul tău nu este suficient de hidratat, poți folosi o tehnică peste noapte foarte simplă și ieftină. Este ideală pentru tenul sensibil sau uscat.
  • Publicat:
Cum te ajută vaselina să-ți hidratezi tenul peste noapte
Foto: shutterstock

Fiecare femeie își dorește să aibă un ten hidratat, iar ritualul de îngrijire presupune în general un arsenal de produse. Poate că atunci când ai rutina de seară, la final ai impresia că tenul este mult prea încărcat de produse sau că este prea uleios și strălucitor. Din fericire, acesta este și secretul pentru o piele luminoasă, catifelată și hidratată și, recent, am descoperit o tehnică de hidratare foarte simplă, fără să mai ai nevoie de zeci de produse, iar vaselina este răspunsul.

Nu este nimic fancy sau complicat, ci pur și simplu trebuie să-ți acoperi fața cu vaselină cosmetică, peste noapte, deoarece acest produs conține ingrediente care nu permit pielii să piardă apă și ajută chiar la repararea barierei protectoare și regenerarea tenului.

Vaselina: beneficii pentru piele

Dacă te gândești să apelezi la această metodă de hidratare, în locul măștilor-șervețel poți folosi vaseline, peste noapte, aceasta fiind totodată o opțiune ideală pentru persoanele care se confruntă cu pielea uscată. De asemenea, este o mișcare bună pentru afecțiunile apărute la nivelul pielii asociate înaintării în vârstă. Mai exact, odată ce începem să îmbătrânim, bariera reparatoare a pielii scade, scade nivelul de hidratare, pielea se lasă și nu mai este atât de fermă și voluminoasă și, în plus, apar și ridurile care pot fi destul de evidente.

Astfel, prin acest proces, vaselina ajută pielea să rețină apa, iar astfel tenul obține volum. Mai mult, pe lângă aceste aspecte, este ideală pentru iritații și afecțiuni precum eczema. Ai grijă ca atunci când alegi produsele cosmetice acestea să nu conțină aditivi sau parfum, mai ales dacă ai pielea sensibilă.

Nu este deloc o tehnică recomandată persoanelor care au tenul gras sau pronunțat la apariția acneei, deoarece bacteriile și celulele moarte pot bloca porii care, în general, în cazul tenului gras, sunt mai mereu dilatați.

Ce trebuie să faci, pas cu pas

În primul rând, asigură-te că pielea este curată, pentru a îndepărta excesul de ulei și murdărie. Aplică pe deget vaselină cât un bob de fasole și distribuie cantitatea pe toată fața, înainte de culcare. Asigură-te că fața de pernă pe care o folosești nu este una care-ți place, pentru că sunt șanse mari să o deteriorezi. Dimineața spală-te pe față și bucură-te de pielea ta hidratată, sănătoasă și strălucitoare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân