Cum să nu-ţi deteriorezi părul dacă te vopseşti acasă

În perioada izolării multe dintre femei se vopsesc acasă. Iată câteva lucruri de ţinut cont pentru a nu deteriora părul.
  • Publicat:
Cum să nu-ţi deteriorezi părul dacă te vopseşti acasă
FOTO: shutterstock / Cum să nu-ţi deteriorezi părul dacă te vopseşti acasă

În perioada de izolare este foarte dificil să ne îngrijim pielea şi părul aşa cum o făceam la salon. Multe dintre femei simt nevoia să-şi reîmprospăteze culoarea părului, să-şi scurteze lungimea, să-şi pună la punct manichiura sau să-şi rezolve problemele de la nivelul tenului. Să te vopseşti acasă pentru a menţine un aspect îngrijit al părului poate fi o adevărată provocare, dar iată ce ar trebui să ai în vedere înainte de a te pune pe treabă.

Cere-i sfaturi hairstylist-ului

Înainte de a te vopsi acasă ideal ar fi să porţi o discuţie cu specialistul care se ocupă de look-ul tău în general. Până la urmă trebuie ca acest proces să fie corect realizat pentru a nu-ţi deteriora firul de păr, dar şi pentru a nu-şi greşi nuanţa. Astfel, el îţi va spune ce vopsea îţi este necesară, ce culoare şi în ce cantitate, dar şi cum să o utilizezi.

Rădăcina, un reper important

Atunci când mergi să-ţi alegi culoarea cu care vrei să te vopseşti, trebuie să ai în vedere nuanţa naturală a firului de păr, iar aceasta poate fi observată la rădăcină. Astfel te poţi ghida mai uşor în alegerea nuanţei potrivite.

Pentru părul alb optează pentru vopsea semi-permanentă

Firele de păr albe nu sunt deloc prietenoase, iar dacă nu îţi doreşti să-ţi deteriorezi părul, poţi opta pentru o vopsea semi-permanentă care să nu afecteze atât de mult firul de păr, dar care să te ajute să obţii un look proaspăt până la următoarea vizită la salon. Trebuie să ai în vedere totuşi că rezultatul nu va fi unul de lungă durată, aşadar probabil vei fi nevoită să repeţi procesul la scurt timp.

Ai grijă la pielea sensibilă

Multe persoane se confruntă cu un scalp sensibil, motiv pentru care specialistul îţi poate recomanda ingredientele după care să te uiţi ca vopseaua să le conţină. În felul acesta eviţi apariţia altor probleme la nivelul pielii.

Foloseşte un şampon special

În cazul părului blond, există numeroase produse care oferă acel boost de prospeţime a culorii actuale. De exemplu, poţi opta pentru un şampon care ajută la împrospătarea pigmentului firului de păr şi care te ajută să scapi de nuanţele nedorite de galben.

Nu te teme să investeşti în produse pentru colorarea rădăcinii

În ultimii ani produsele pentru colorarea rădăcinii nu au trecut neobservate. Mai exact, este vorba de spray-urile care pot fi folosite atât la salon, cât şi acasă şi care colorează părul temporar. Din fericire, aceste produse vin în nuanţe variate şi sunt ideale chiar şi pentru estomparea firelor albe de păr.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân