Cum să îndepărtezi unghiile false cu gel acasă: cea mai simplă metodă

Procesul de îndepărtare a unghiilor false nu este atât de dificil. Trebuie doar să ţii cont de anumite reguli!
  • Publicat:
Cum să îndepărtezi unghiile false cu gel acasă: cea mai simplă metodă

Unghiile false sunt, într-adevăr, Instagramabile, dar nu foarte uşor de îndepărtat, odată ce le trece „termenul de valabilitate”.

Dar, cum pandemia de coronavirus a impus închiderea saloanelor de cosmetică, femeile sunt puse în situaţia de a-şi face singure manichiura.

Iar asta se poate dovedi un calvar pentru cele care au ales unghiile false cu gel.


Deşi poate părea intimidant, procesul de îndepărtare a unghiilor false nu este atât de dificil. Trebuie doar să ţii cont de anumite reguli şi, sub nicio formă, să nu foloseşti aţă dentară, carduri sau cine ştie ce alte obiecte pentru desprinderea unghiilor.

Specialista în nail-art Spifster Sutton a elaborat un ghid pentru îndepărtarea în siguranţă a unghiilor false cu gel acasă. Iată cum trebuie să procedezi!

Ce rişti dacă nu îndepărtezi unghiile cu gel „expirate”

În primul rând, să aflăm care sunt riscurile la care ne expunem dacă preferăm să aşteptăm deschiderea saloanelor de beauty (sperăm noi, cât mai curând!) şi ne complacem în situaţia manichiurii ciobite, a unghiilor crescute sau chiar crăpate.

Poţi fi tentată să le laşi aşa, nu e ca şi cum îţi verifică cineva manichiura cât eşti în izolare acasă, dar adevărul este că trebuie să iei măsuri.

Există mai multe motive pentru care nu ar trebui să amâni procesul de înlăturare a unghiilor false.

„Principalul motiv este că se pot acumula ciuperci sub unghie şi asta poate duce la infecţii severe. Apoi, există riscul ca gelul acrilic să apese pe unghia naturală şi să cauzeze dureri puternice”, spune specialista.

Nu folosi aţă dentară pentru îndepărtarea unghiilor false acasă!

Soţia lui Will Smith, Jada Pinkett Smith, a făcut această eroare şi a postat pe contul ei de Instagram rezultatul: unghii uscate, crăpate, ciobite. „Numai norocul a făcut să nu dezvolt o infecţie”, a spus vedeta.

„Nu folosiţi carduri bancare, forfecuţe, unghiere, aţă dentară sau mai ştiu eu ce alte metode pentru îndepărtarea unghiilor false, pentru că rezultatul va fi un dezastru”, a adăugat Jada.

Cum să îndepărtezi unghiile false acasă cu acetonă şi folie de aluminiu

Pentru a îndepărta unghiile false, ai nevoie de acetonă concentrată, 100% pură sau măcar apropiată de această valoare. Atenţie, acetona folosită pentru îndepărtarea lacului de unghii nu este acelaşi lucru.

Ce trebuie să faci, concret? În primul rând, şterge lacul de unghii cu acetonă normală, apoi taie unghiile false cât mai scurt. Ulterior, foloseşte o pilă profesională cu granulaţie crescută pentru pilirea vârfurilor, dar şi pentru îndepărtarea resturilor de ojă sau alte modele aplicate pe unghii.

Apoi, aplică pe cuticule şi pe degete, inclusiv pe unghii, puţină vaselină cosmetică.

Ia un bol de sticlă (nu de plastic), umple-l cu acetonă pură şi ţine degetele în ea 20 până la 60 de minute, până observi că unghiile false încep să se desprindă.

Procedura este similară şi la saloanele de cosmetică, deci eşti în siguranţă!

O altă variantă este să îmbibi ghemotoace de vată în acetonă, să le pui pe unghii, apoi să acoperi fiecare unghie cu folie de aluminiu. Timpul de aşteptare este acelaşi.

După expirarea timpului, îndepărtează folia de aluminiu. În acest moment, unghiile false ar trebui să se desprindă singure. Dacă vezi că tot nu cedează, mai ţine mâinile în bolul cu acetonă pentru 5-10 minute.

Odată îndepărtate unghiile false, cele naturale au nevoie de puţină iubire. Hidratează-le cu un ulei special sau pur şi simplu cu ulei de măsline, care este la fel de eficient. Unghiile tale naturale vor arăta din nou sănătoase, fără crăpături, strălucitoare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Biorezonanța Asyra: cum funcționează și ce beneficii are