Cum obții un look natural fără exagerări sau supradimensionări atunci când apelezi la botox sau acid hialuronic

  • Publicat:
Cum obții un look natural fără exagerări sau supradimensionări atunci când apelezi la botox sau acid hialuronic
Sursa foto: Shutterstock @conrado

Echilibrul pare să fie secretul în tot ceea ce facem, iar când vine vorba despre chirurgia estetică, aceasta este chiar esența. Astfel, femeile care vor să apeleze la injectări cu acid hialuronic sau toxină botulinică trebuie să știe că pot avea în continuare un look natural, atât timp cât sunt respectate câteva reguli simple.

În principiu, ridurile sunt de două tipuri: riduri statice și riduri dinamice. Ridurile dinamice sunt cele care ne apar atunci când efectuăm mișcări cu musculatura frunții. Ridurile statice sunt acelea care rămân permanent, chiar și atunci când fața noastră nu se mișcă, explică Dr. Alina Mitcan medic specialist în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă în cadrul Clinicii Zetta.

Acest lucru este important și trebuie avut în vedere atunci când luăm decizia de a apela la intervenții injectabile în tratamentul ridurilor. Astfel, botoxul intervine atât pe ridurile statice, cât și pe ridurile dinamice, dar cu mențiunea că ridurile statice nu vor dispărea în totalitate și vor reveni la normal mai repede decât cele dinamice.

Trebuie să știm că botoxul nu are efect pe toată durata vieții. Această procedură trebuie repetată, iar prima injectare durează mult mai puțin decât celelalte. Frecvența recomandată este de 4-5 luni de la prima injectare dacă efectul dispare, explică Dr. Alina Mitcan.

Cum obții un look natural?
În primul rând, respectând proporțiile feței

Teama că efectul va dispărea prea repede poate determina unele femei să solicite cantități mai mari de soluție pentru o singură injectare, ceea ce poate modifica efectul final.

Tocmai de aceea, Dr. Mitcan recomandă ca medicul trebuie să aibă o discuție clară cu pacienta încă de la început, să asculte ce își dorește și să afle ce așteptări are, pentru ca mai apoi să îi poată explica ce poate face pentru ea și cum o poate ajuta.

Din punctul meu de vedere, un look natural se obține respectând proporțiile feței și respectând cantitatea de acid hialuronic pe care o folosim. În principiu, la prima injectare este bine să nu exagerăm, mai bine facem o a doua injectare la câteva luni, decât să avem un volum prea mare din prima.

Fiecare pacientă este unică și medicul trebuie să analizeze foarte bine trăsăturile, să cunoască foarte bine volumetria feței, să analizeze micile asimetrii, să vadă dacă pacienta are mai mult sau mai puțin tonus pe o parte, mai mult volum într-o parte sau alta.

Cu toții suntem asimetrici și în acest caz medicul estetician trebuie să știe și să aibă grijă la modul în care corectează aceste asimetrii.

Atunci când facem un plan personalizat trebuie să nu depășim proporțiile și să nu le promitem pacientelor ceva ce nu putem realiza.

De partea cealaltă, pacienta trebuie să aibă răbdare ca rezultatul final să se definitiveze, ținând cont de faptul că durează aproximativ două săptămâni până când se poate vedea un rezultat cât mai aproape de final, când de obicei este chemată la control pentru posibile mici retușuri, recomandă medicul specialist în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă.

Potențialele complicații care pot apărea după injectări

Specialistul atrage atenția asupra faptului că există posibilitatea ca după aceste intervenții să apară eventuale complicații:

  • Cele mai frecvente reacții sunt vânătăile, care durează 4-5 zile, caz în care pacienta poate să aplice unguent pe bază de arnică sau geluri precum Lioton sau Hirudoid.
  • O altă complicație întâlnită este ischemia, adică compresia unei artere care poate duce la necroza regiunii injectate.
  • După injectarea cu acid hialuronic este posibil să apară herpes la nivelul buzelor.
  • Puncte albe apărute la nivelul buzei, care sunt de fapt glande de la nivelul buzei prezente în mod normal, dar care atunci când se injectează acid hialuronic devin mult mai evidente.
  • Mici depozite de acid hialuronic care dispar în timp sau mici granuloame care pot persista până la mai multe săptămâni post-injectare.
  • Un alt element de care pacientele ar trebui să țină cont este faptul că pot apărea mici asimetrii cauzate de anestezie pentru că atunci când buzele sunt amorțite, ele nu mai sunt perfect simetrice.

De obicei, cele mai grave complicații apar în primele 24 de ore. De aceea e bine să fim în contact direct cu pacienta și să ne anunțe la cea mai mică problemă. În cazul apariției unei complicații se injectează hialuronidază. Pacienta trebuie testată înainte dacă este alergică la această substanță, a încheiat medicul.

Dr. Alina Mitcan, medic specialist în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”