Cum îți pregătești părul pentru expunerea la soare, pas cu pas

Fără o rutină potrivită este posibil să te confrunți cu vârfuri despicate, culoare mai ternă și păr degradat cauzat de expunerea la soare.
  • Publicat:
Cum îți pregătești părul pentru expunerea la soare, pas cu pas
Foto: shutterstock

Ușor, dar sigur, soarele capătă forță și energie! De aceea, este înțelept să îți pregătești părul pentru zilele din ce în ce mai calde. Iată și de ce: în caz contrar, este posibil să te confrunți cu vârfuri despicate, culoare mai ternă și păr degradat cauzat de expunerea la soare.

Stiliștii îți sar în ajutor cu 3 recomandări pe care ar trebui să le urmezi dacă vrei să te bucuri de o podoabă capilară strălucitoare și plină de sănătate și pe timpul zilelor cu soare!

Introdu în rutina de îngrijire a părului un produs cu factor SPF

Vara, atât tenul, cât și părul trebuie protejat de efectele nocive ale razelor UV. Specialiștii recomandă folosirea unor produse de îngrijire (loțiune, spray-uri sau uleiuri) care îți protejează părul împotriva razelor.

Ține-te departe de instrumentele de styling

Soarele nu e milos când vine vorba de podoapa ta capilară. Astfel, părul este afectat de expunerea la soare, dar și de transpirația de la nivelul scalpului. Este recomandat să iei o pauză de la coafarea cu styler-ul tău favorit!  

Dacă te temi de fire rebele sau electrizate mizează pe o loțiune sau cremă cu efect de finisare.

Distanțează spălările pe cap

Dacă te speli prea des pe cap, există riscul ca părul tău să se usuce foarte mult. Atenție: vara trebuie să fii foarte atentă să nu te speli pe cap înainte de a merge la piscină sau la mare. De ce?  Pentru că șamponul înlătură uleiurile naturale ale șuvițelor tale, așa că acesta va fi mai repede afectat de substanțe precum clorul sau sarea din mare”, ne sfătuiește Gabriel Ilie, stilist.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân