CSID a încercat masajul Lomi Lomi, numit și „masajul brațelor iubitoare”

Cum wellness-ul și starea de bine se numără printre preocupările mele, am decis să încerc masajul Lomi Lomi.
  • Publicat:
CSID a încercat masajul Lomi Lomi, numit și „masajul brațelor iubitoare”
Foto: shutterstock / CSID a încercat masajul Lomi Lomi, numit și „masajul brațelor iubitoare”

Când simți nevoia să te deconectezi de aglomerația urbană poți să-mi urmezi exemplul, să-ți împachetezi bagajul și să îți iei câteva zile libere, nu chiar atât de departe de casă. Am descoperit în apropiere de Brăila, chiar pe malul Lacului Sărat, un resort în care, așa cum îți spune „simți că renaști”. Cum wellness-ul și starea de bine se numără printre preocupările mele, am reușit să mă deconectez complet în zona de spa, urmând un masaj complet diferit de ceea ce am încercat până acum și anume Lomi Lomi. Mi-a fost greu, ce-i drept, să mă hotărăsc pentru ce să optez, având în vedere că opțiunile erau neașteptat de multe. De la tratamente cosmetice signature și masaje relaxante la saune, piscina vitality sau jacuzzi în care sunt folosite resursele naturale prețioase ale locului – apa și nămolul din lac – pentru proprietățile lor extraordinare de terapie.

Am ales să testez masajul Lomi Lomi, în special pentru faptul că se numără printre masajele „culese din jurul lumii” și nu prespune doar deconectarea și relaxarea, ci și echilibrul emoțional.

Am stat de vorbă cu Andreea Lalu, Spa Manager, care mi-a explicat că „majoritatea problemelor pe care noi le avem la nivel fizic se trag din emoțional. Inclusiv pozițiile pe care le avem. Toate organele noastre corespund unei emoții. Furia îi corespunde ficatului, temerile corespund rinichilor, suferințele corespund plămânilor și stomacului”.

Lomi Lomi, numit și „masajul brațelor iubitoare” sau „ritualul iertării” are o tradiție indigenă hawaiană care susține vindecarea fizică, mentală și emoțională. Ca o îmbrățișare senzorială în ulei de cocos, prin mișcări prelungite, fluide și blânde, această terapie distinctivă funcționează pe patru afirmații.

„Lomi Lomi este masajul meu semnătură și masajul pentru care m-am apucat de meseria asta. Eu când am lucrat ca instructor de fitness într-un spa, am fost model pentru acest masaj și după ce l-am făcut m-a determinat să învăț să-l fac și eu. Este masajul brațelor iubitoare și terapia iertării. Funcționează pe afirmațiile „Îmi pare rău”, „Iartă-mă”, „Mulțumesc” și „Te iubesc” și ce trebuie să facem noi, atât ca terapeuți, cât și ca oaspeți este să ne imaginăm un moment din viața noastră peste care vrem să trecem și nu am reușit încă și efectiv să-l vedem în timp ce facem masajul, undeva în subconștient să vedem acel eveniment și să încercăm prin aceste patru afirmații să trecem peste”, explică Andreea Lalu, Spa Manager Alma Health & SPA Resort. „Pe tot parcursul si terapeutul zice aceste afirmații, dar la fel și oaspetele, în șoaptă, în gând, nu neapărat verbalizat. Să plângă dacă îi vine să plângă, să se destindă, să nu se jeneze, să nu-și ceară scuze”, explică specialistul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Cuticulele: cum se îngrijesc corect?
Cuticulele: cum se îngrijesc corect?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”