Coloreaza-ti inspirat genele

Inainte sa aplici mascara, trebuie sa ai in vedere in primul rand demachierea corecta a genelor caci nu este bine sa existe resturi de machiaj pe gene. Iar daca genele nu sunt curate, cu timpul se vor “sufoca” si se vor rari. In plus, cum sa alegi formula potrivita pentru tine!
  • Publicat:
Coloreaza-ti inspirat genele
Coloreaza-ti inspirat genele

Inainte sa aplici mascara, trebuie sa ai in vedere in primul rand demachierea corecta a genelor caci nu este bine sa existe resturi de machiaj pe gene. Iar daca genele nu sunt curate, cu timpul se vor „sufoca” si se vor rari. In plus, cum sa alegi formula potrivita pentru tine!

Gene, perii si functiuni

Pentru gene scurte, se va cauta o mascara cu formula de alungire, pentru genele rare se va folosi insa mascara cu textura plina ce ofera volum si desime etc. De asemenea, forma ambalajului si a periei exprima de obicei functiunea unei mascare: periile pentru volum sunt bombate central, periile care onduleaza/curbeaza genele sunt si ele arcuite, periile lungi sunt pentru lungime, periile clasice sunt spiralate.

Exista insa foarte multe tipuri de perii si aplicatoare si este astfel nevoie de asimilarea informatiilor de pe ambalaj si de putin exercitiu. Cert este ca mascara poate fi benefica pentru sanatatea genelor deoarece contine agenti de ingrijire.

Aureoleaza irisul

Cea mai solicitata mascara este cea neagra. In general, reprezentantele sexului frumos cauta mascare negre care ofera volum-lungime-desime. Insa farmecului irisului poate fi sporit de culoarea bine aleasa a mascarei: albastrul merge bine cu irisul caprui, maroul cu irisul albastru, maroul roscat cu irisul verde. In general, o mascara se aplica prin miscari de periere a genelor, de la radacina spre varf, eventual cu miscari usoare de zig-zag.

De multe ori rezultatele sunt spectaculoase daca se efectueaza si o miscare de intoarcere a periei de sus in jos, pe partea superioara a genelor, insa este nevoie de exercitiu. In mod normal, aplicarea mascarei este ultima operatiune a machiajului, dupa ce toate retusurile au fost efectuate.

 
Hot tip: o mascara are termen de garantie un an din momentul deschiderii. In medie, un produs de 9 ml se consuma in 3 luni daca este folosit zilnic.
 

Consultant Mirela Vescan, make-up artist Rimmel London

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Frumusete la promotie
Frumusete la promotie
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân