”Ciuperca de zăpadă”, mai bună pentru piele decât acidul hialuronic

Tremella fuciformis, cunoscută și ca ”ciuperca de zăpadă”, este un ingredient hidratant care funcționează similar acidului hialuronic.
  • Publicat:
”Ciuperca de zăpadă”, mai bună pentru piele decât acidul hialuronic
”Ciuperca de zăpadă”, mai bună pentru piele decât acidul hialuronic

Fie că iubești sau nu ciupercile în preparate, de data aceasta vei avea un motiv în plus, nu doar să le integrezi în dietă, ci și în rutina de îngrijire a pielii. Probabil ești deja familiarizată cu acidul hialuronic, iar asta pentru că acest ingredient este popular în rândul produselor de îngrijire deoarece este unul dintre cele mai hidratante produse. De asemenea, tremella fuciformis, cunoscută și ca ”ciuperca de zăpadă”, este un ingredient hidratant care funcționează similar acidului hialuronic.

Ciuperca de zăpadă: beneficiile extractului pentru piele

Multe dintre brandurile de produse cosmetice au început în ultimii ani să integreze în formulele lor extractul de ciuperca tremella fuciformis, care este des întâlnită în deserturile chinezești, dar și în medicina și rutina de îngrijire asiatică, datorită beneficiilor pentru sănătate. Ajută pielea nu doar să aibă un aspect hidratant, ci și luminos. Mai mult, consumatorii susțin că ciupercile sunt adaptogeni care pot reduce stresul.

Un alt beneficiu al acestor specii de ciuperci este legat de efectele anti-aging. S-a demonstrat că extractul poate proteja împotriva anumitor efecte ale îmbătrânirii și luptă împotriva radicalilor liberi. Astfel, fiind zilnic folosit în rutina de îngrijire sunt reduse ridurile, liniile fine și chiar și tonul pielii.

Dacă tenul tău are nevoie de o hidratare intensă, atunci ”ciuperca de zăpadă” poate ajuta în acest sens. Acidul hialuronic este ideal în creșterea conținutului de apă din piele, dar extractul de ciuperci poate crește producția naturală de acid hialuronic și alte fibre necesare pentru o piele sănătoasă, precum colagenul și elastina.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân