Ce NU trebuie să faci niciodată vara pentru a nu avea probleme cu sănătatea intimă (P)

  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce NU trebuie să faci niciodată vara pentru a nu avea probleme cu sănătatea intimă (P)

Aproape că nu există femeie care să nu se fi confruntat măcar o dată cu o infecție intimă sau cu orice alt tip de disconfort vaginal. Infecțiile urinare, candidoza, vaginita bacteriană și tricomoniaza sunt doar câteva afecțiuni intime care pot apărea în special vara, când corpul transpiră mai mult, elimină mai multe toxine și este mai expus la bacterii, umiditate, praf nisip și nu numai.

O infecție vaginală se instalează atunci când echilibrul micromediului vaginal este destabilizat de o bacterie care afectează aciditatea pH-ului. De exemplu, un vagin sănătos are un pH, de obicei, în intervalul de la 3.8 la 4.5. Transpirația are un pH de 7, așa că nu este de mirare că vara vine cu o mulțime de provocări pentru zona ta intimă. Din fericire, există câteva metode prin care poți preveni infecțiile intime, astfel încât să te poți bucura de o vară fără griji!

Ce să NU faci vara pentru a nu avea probleme intime

Dacă ai avut, până acum, cel puțin o infecție intimă, simptomele îți sunt familiare: mâncărimi, usturimi, dureri, secreții vaginale abundente cu sau fără miros neplăcut, senzație de arsură, umflarea și înroșirea vaginului, nevoia de a urina des (în cazul infecțiilor urinare).

Nu lăsa infecțiile intime să îți strice buna dispoziție, în sezonul cald! Iată ce NU trebuie să faci niciodată vara dacă ții la sănătatea vaginului tău:

NU merge la plajă sau la piscină imediat după ce te-ai epilat

După epilare, pielea rămâne foarte sensibilă, mai ales în zona intimă, iar bacteriile își pot face loc mai ușor. Indiferent de metoda de epilat folosită – ceară, epilator, crema epilatoare, lamă de ras – pielea are nevoie de cel puțin 24 de ore pentru a-și închide foliculii.

Dacă te expui la soare, nisip și intri in apa sărată sau tratată cu clor la scurt timp după ce te-ai epilat, șansele să te infectezi sau să ai reacții alergice sunt foarte mari.

NU sta prea mult timp cu un costum de baie ud

Umiditatea este unul dintre factorii care favorizează dezvoltarea și înmulțirea bacteriilor, așa că nu e o idee prea bună să rămâi prea mult timp cu un costum de baie ud pe tine. Schimbă întotdeauna chilotul cu unul uscat după ce pleci de la piscină sau de la plajă! Ideal ar fi să faci asta de fiecare dată când ieși din apă, în așa fel încât să reduci riscul unei infecții.

Și dacă tot suntem la capitolul „costume de baie”, ține cont de câteva aspecte atunci când alegi unul. De exemplu, ai grijă că slipul de baie să nu fie prea strâmt sau incomod.  Oricât de bine ar arăta, încearcă să eviți slipii tanga sau brazilieni, care pot deveni extrem de inconfortabili atunci când sunt purtați ore în șir, favorizând răspândirea bacteriilor și provocând iritații în zona intimă.

NU purta lenjerie intimă din materiale sintetice

Poartă întotdeauna, indiferent de sezon, lenjerie intimă din materiale naturale, care lasă pielea să respire și nu favorizează transpirația. Bumbacul, de exemplu, fiind un material respirabil previne apariția infecțiilor, nu irită, nu cauzează mâncărimi și păstrează zona intimă uscată și curată.

NU purta pantaloni sau blugi prea mulați

E vară, așa că nu ai niciun motiv să nu renunți la blugii și pantalonii mulați, care devin incomozi după câteva ore și nu fac altceva decât să favorizeze transpirația! Când porți astfel de articole vestimentare, creezi un mediu umed și cald, care încurajează dezvoltarea și înmulțirea bacteriilor responsabile pentru apariția infecțiilor intime.

Dacă totuși vrei sau trebuie să porți pantaloni, alege modele lejere, din materiale care lasă pielea să respire.

NU mai sta pe scaun ore în șir

Lucrezi toată ziua la birou? Atunci trebuie să știi că statul pe scaun prea mult timp mărește riscul de infecții vaginale. Căldura, transpirația și frecarea provoacă iritații și creează condiții propice pentru dezvoltarea anumitor bacterii care provoacă infecții intime.

Ai fost la sală? NU rămâne în colanții în care te-ai antrenat!

După ce mergi la sală, fă-ți un duș cât mai repede și schimbă lenjeria și pantalonii. Nu este deloc o idee bună să rămâi în colanții în câte te-ai antrenat și ai transpirat, fiindcă sănătatea vaginului tău ar putea avea de suferit.

NU neglija igiena intimă în timpul menstruației

Când ești la menstruație, schimbă des tampoanele sau absorbantele, de preferat, la fiecare 2-3 ore. Menține o bună igienă intimă în această perioadă, dar nu exagera. Nu folosi săpunuri sau geluri foarte puternice, ci doar produse dedicate igienei intime. Fără spălături intravaginale, deoarece pot perturba echilibrul florei vaginale!

NU epila prea des zona intimă

Majoritatea medicilor ginecologi și obstetricieni nu recomandă epilarea intimă completă, fiindcă părul pubian îndeplinește câteva roluri extrem de importante. De exemplu, împiedică pătrunderea în vagin a bacteriilor care cauzează infecții intime și previne iritațiile din zona genitală în timpul actului sexual. De asemenea, părul pubian menține o temperatură adecvată pentru buna funcționare a organelor genitale.

Ideal ar fi să îndepărtezi doar părul de pe linia bikinilor, însă dacă nu poți renunța la obiceiul de a-ți epila complet părul pubian, evită să o faci prea des, fiindcă poți irita pielea și poți crea un mediu propice pentru dezvoltarea infecțiilor. Încearcă să nu folosești lama de ras, fiindcă te poți tăia foarte ușor, iar dacă observi că te iriți, aplică local o cremă hidratantă de calitate.

NU uita de produsele de igienă intimă! Folosește-le pe cele potrivite!

Pentru sanatata ta intimă, este foarte important să folosești produsele potrivite. Evită săpunurile sau gelurile prea parfumate, care pot provoca iritații sau mâncărimi! Alege, în schimb, produse care oferă o îngrijire delicată zonei tale intime!

Multi-Gyn oferă o gamă completă de produse de îngrijire și igienă intimă, precum și soluții pentru tratamentul vaginozei bacteriene, aftelor vaginale, uscăciunii vaginale și a simptomelor asociate acestora, precum mâncărime, uscăciune, scurgeri, miros și iritație!

Ai nevoie doar de îngrijire delicată pentru cea mai sensibilă zonă? Alege Multi-Gyn FemiWash, o spumă blândă, non-iritantă, care curăță și reîmprospătează zona intimă. Nu conține săpun, parfum sau conservanți, curată delicat, previne disconfortul vaginal și îmbunătățește aciditatea și sistemul natural de apărare. Nu este nevoie decât de o singură pompare pentru fiecare spălare!

Multi-Gyn IntiSkin calmează iritațiile zonei intime a pielii cauzate de epilare, absorbante, hartie igienică, șervețele umede, sport sau activitate sexuală. De asemenea, elimină mirosul neplăcut și oferă o senzație de prospețime. Este un produs destinat doar uzului extern și poate fi folosit ori de câte ori simți nevoia.

Tot pentru îngrijirea zonei intime externe îți recomandăm Mulți-Gyn Comprese, care calmează pielea sensibilă din zona intimă și susțin vindecarea. Pot fi folosite și după naștere.

Chiar dacă vaginul are un sistem propriu de reglare a pH-ului și se poate autocurăța, sunt situații în care ți se pot recomanda spălături vaginale pentru prevenirea infecțiilor. Irigatorul Multi-Gyn, folosit împreună cu tabletele Multi-Gyn care creează un fluid natural pentru spălare, curăță eficient și ușor zona intimă și oferă o igienă intensivă în cazul scurgerilor excesive sau mirosului neplăcut, prurit, iritație și senzație de arsură.

Ai nevoie de produse pentru tratamentul infecțiilor intime? Dacă te confrunți cu uscăciune vaginală, îți recomandăm Multi-Gyn LiquiGel, un produs care tratează și ameliorează instantaneu iritațiile și disconfortul corelate cu uscăciunea vaginală. Protejează de iritații în timpul actului sexual si suplimentează umiditatea vaginală naturală. Nu conține hormoni, ci doar ingrediente naturale.

Candidoza este una dintre cele mai frecvente afecțiuni intime cu care te poți cofrunta vara, așa că nu strică să ai în casă Mulți-Gyn FloraPlus, care tratează simptomele infecțiilor fungice, cum ar fi mâncărimea, iritațiile și scurgerile albe. Produsul conține prebiotice și are pH-ul ideal pentru un vagin sănătos!

Miros neplăcut și scurgere apoasă? Probabil ai vaginoză bacteriană! Multi-Gyn ActiGel tratează vaginoza bacteriană și simptomele sale asociate, cum ar fi scurgerile nedorite și mirosul. Produsul optimizează pH-ul și flora vaginală și are un efect calmant imediat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”