Ce inseamna o tunsoare cu adevarat buna?

Cu siguranta nu inseamna sa iti stea bine numai dupa ce iesi din salon. Sunt cateva elemente de care ar trebui sa tii seama cand iti alegi un nou look sau cand vrei sa faci mici schimbari.
  • Publicat:
Ce inseamna o tunsoare cu adevarat buna?
Ce inseamna o tunsoare cu adevarat buna?

Cu siguranta nu inseamna sa iti stea bine numai dupa ce iesi din salon. Sunt cateva elemente de care ar trebui sa tii seama cand iti alegi un nou look sau cand vrei sa faci mici schimbari.

Comunicarea cu stilistul tau
Orice tunsoare buna incepe cu un pas esential care nu are nici o legatura cu foarfeca – consultarea cu stilistul. Este momentul de cumpana. Daca nu ii prezinti cu claritate stilistului tau ceea ce iti doresti, riscul de a fi dezamagita dupa aceea este foarte mare. De exemplu, daca doresti sa iti lasi parul lung, spune-i asta stilistului. Explica-i ca iti doresti numai taierea varfurilor, nu o schimbare totala a look-ului.

Fotografii atat cu ceea ce iti doresti si ceea ce nu iti doresti il vor ajuta pe stilist sa inteleaga mai usor ce trebuie sa faca, chiar daca nu esti foarte sigura de ceea ce vrei. De asemenea, lasa stilistul sa te “examineze”: sa studieze forma chipului tau, trasaturile si sa-si dea cu parerea asupra modificarilor pe care le-ar putea face.

Chiar daca stii exact ce iti doresti, nu-i ignora total sfaturile. Pana la urma el este specialistul si are mai multa experienta decat tine. Daca in timpul “consultarii” se intampla ceva cu care nu esti de acord, vorbeste! Numai colaborand cu stilistul vei obtine tunsoarea perfecta.

Nu poti evalua o coafura dupa felul cum arata cand iesi din salon. Adevaratul test pentru o tunsoare este felul cum arata cand incerci sa iti aranjezi singura parul, acasa. O tunsoare poate fi facuta cu o tehnica buna, dar daca este prea greu de intretinut, nu este o tunsoare potrivita pentru tine.

Procedurile pe care le folosesti pentru parul tau, tipul de uscare, produsele folosite sau timpul acordat pot influenta tunsoarea pe care sa o adopti. De aceea, spune-i stilistului toate acestea si in functie de atentia pe care o acorzi zilnic parului tau, iti va recomanda un anumit tip de coafura.

Mai multe variante
O tunsoare buna va coopera cu textura parului tau, nu impotriva ei. De exemplu, daca iti place sa-ti indrepti parul ondulat sau invers, sa-ti ondulezi parul daca este drept, tunsoarea trebuie sa arate bine in ambele ipostaze.

”Ai schimbat ceva…”
Prietenii si cunostintele iti fac complimente fara sa mentioneze nimic referitor la coafura ta. Nimeni nu poate spune cu exactitate ce este schimbat la tine, decat ca arati mai bine. Si asta se intampla pentru ca o tunsoare buna iti scoate in evidenta cele mai frumoase trasaturi, fara a atrage prea multa atentie asupra ei, in sine.

Georgiana Dorobantu
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Combinatii suprinzatoare de culori
Combinatii suprinzatoare de culori
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân