Cât costă o operaţie performantă de transplant de păr în România şi cât durează efectul. EXCLUSIV!

  • Publicat:
Cât costă o operaţie performantă de transplant de păr în România şi cât durează efectul. EXCLUSIV!
Cât costă o operaţie performantă de transplant de păr în România şi cât durează efectul, răspunde dr. Felix Popescu, foto arhivă

Când vorbim de zone depletate, acestea pot fi de cauze genetice sau pot fi urmarea unor afecţiuni sau cicatrici. Deşi sunt afectate de pierderea podoabei capilare, multe persoane nici măcar nu au curajul să vorbească despre acest subiect. Şi nici măcar să întrebe un medic specialist dacă li se potriveşte şi cât costă transplantul de păr. Am stat de vorbă cu un cunoscut chirurg plastician, phd în chirurgia reconstructivă a părului dr Felix Popescu.

Transplantul de păr reprezintă o soluţie ideală pentru unele dintre persoanele care se confruntă cu pierderea podoabei capilare şi nu pot accepta acest fapt. De altfel, unele persoane sunt atât de afectate încât intră în depresie. Astăzi, transplantul de păr nu se mai efectuează doar în zona capului ci la cerere se poate efectua şi în alte zone ale corpului – precum barbă, sprâncene sau chiar în zona pubiană.

Cum se desfăşoară transplantul de păr?

”Pe scurt, extracţia firelor de păr din zonele în care acestea sunt sănătoase şi nu prezintă riscul să cadă în viitor, şi reimplantarea lor în zonele afectate de alopecie” explică dr. Felix Popescu.

Transplantul de păr are nevoie de lucrări de întreţinere

Cei care optează pentru o astfel de soluţie pentru tratarea alopeciei trebuie să ştie că regulat vor mai trece pe la medicul estetician, pentru lucrări de mentenanţă a zonelor în care s-a efectuat transplantul ”Alopecia este o afecţiune în continuă evoluţie. Dacă noi medicii ”reparăm” o anumită zonă şi alopecia evoluează, va trebui să reintervenim pentru „completare”. Este un  lucru normal să ajustezi ulterior o intervenţie plastică de refacere capilară. Pentru a evita astfel de noi retuşuri se recomandă un tratament care în multe cazuri stopează evoluţia ulterioară a alopeciei. Acest lucru presupune o diagnosticare corectă şi un tratament pe măsură.
 

Cât costă o astfel de intervenţie?

”Preţurile sunt destul de variate în funcţie de calitatea echipei medicale atunci când vorbim de clinici deontologice. Din păcate există un trend „bazar”de a alege preţul înainte de calitate. Unele ţări cu legislaţie mai mult ca permisivă (în sensul că o operaţie plastică poate fi efectuată chiar şi de tehnicieni… nici măcar asistenţi medicali d-apoi medici specializaţi), au speculat foarte mult pe seama preţului prin investiţii mari în marketing. Sunt genul de ţări „bazar”unde preţurile variază foarte mult. Acolo poţi găsi clinici cu preţuri mult mai mari ca în Europa dar şi preturi derizorii în clinici obscure” relatează chirurgul plastician. Ce preţuri sunt în alte ţări din Europa pentru transplant de păr? ”În Europa vorbim de un preţ per sesiune de cca 8.000 euro, în Amsterdam şi Zürich e cam 12.000 Euro per sesiune” spune dr Felix Popescu.

Cât costă în ţara noastră să faci transplant de păr?

”În România preţul este la o treime din preţul european. Este un preţ adaptat pieţii şi capacităţii de cumpărare a românului la o calitate comparativă cu cele mai bune clinici mondiale” a încheiat dr Felix Popescu.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân