Brahioplastia: remodelarea brațelor

Brahioplastia ajută unii pacienți să scape de pielea lăsată de pe brațe.
Brahioplastia: remodelarea brațelor

Brahioplastia este acea intervenție chirurgicală ce ajută la remodelarea brațelor. Am stat de vorbă cu Conf. dr. Carmen Giuglea, medic primar Chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, despre această procedură ce poate ajuta la recăpătarea unei siluete frumoase, mai ales după o scădere masivă în greutate.

„Brahioplastia este modalitatea chirurgicală de corecție a surplusului de piele de la nivelul brațelor, provenit ori în urma unor slăbiri masive în greutate, ori în urma pierderii elasticității pielii odată cu înaintarea în vârstă”, ne-a spus doamna Dr. Carmen Giuglea.

Uneori aspectul inestetic devine deranjant pentru persoanele în cauză – fie cele care au slăbit foarte mult după montarea unui inel gastric sau după o cură drastică de slăbire, acestea solicitând ajutorul chirurgului plastician pentru corecție și pentru remodelare.

Intervenția are ca scop eliminarea surplusului de piele de pe fața internă a brațului, pentru ca cicatricea care rezultă în urma exciziei să fie plasată într-o zonă care să poată fi mascată cu ușurință când brațele stau în poziția pe lângă corp.

„În general, excizia se face doar la braț, iar când zona de excizie este foarte lată, peste 8-10 cm, poate rămâne un mic surplus de piele spre cot, compromis care trebuie înțeles și acceptat de către pacienți dacă nu se dorește prelungirea cicatricii și pe antebraț.”

Deși ideal ar fi ca aceste cicatrici să rămână foarte subțiri și discrete, din păcate nu se întâmplă întotdeauna acest lucru, aspectul putându-se modifica în funcție de modalitatea de cicatrizare a fiecărei persoane în parte. Uneori cicatricea se poate lăți, alteori poate căpăta un aspect mai reliefat (hipertrofic). De aceea este important ca aspectul cicatricilor să fie urmărit periodic de către chirurgul plastician, care poate observă modificările nefavorabile la timp și poate interveni pentru stoparea lor.

Rezultatele intervenției de brahioplastie sunt în general bune și foarte bune pentru pacientele care au așteptări realiste și acceptă cicatricile inerente. Acestea trebuie să înțeleagă că acel surplus de piele nu poate dispărea ca prin magie.

„Pentru cicatricile cu evoluție normală, favorabilă, aspectul lor se îmbunătățește în general în timp și este definitiv la aproximativ 1 an de la operație,  iar pentru persoanele care acceptă, pot fi mascate de un tatuaj, devenind chiar interesante”, spune medicul ce a contribuit la remodelarea corporală a sute și mii de femei și bărbați.

În concluzie, putem spune că operația de brahioplastie este o soluție bună pentru persoanele care doresc recăpătarea unui contur armonios al brațului și care preferă o cicatrice în locul surplusului de piele care oferă aspectul flasc, inestetic al brațului. Această intervenție poate fi executată separat sau împreună cu alte corecții necesare (în general împreună cu liftingul circular – lower body lift), fiind o intervenție ce nu presupune pregătiri suplimentare față de alte intervenții chirurgicale asemănătoare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Dr. Carmen Giuglea - Medic Primar Chirurgie Plastică, Microchirurgie reconstructivă și Estetică
Dr Carmen Giuglea este doctor în Științe Medicale, Medic Primar Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructiv și are o experiență acumulată în 16 ani de practică estetică și 18 ani de chirurgie plastică. Încă din anul 2002, Dr. Carmen Giuglea și-a început activitatea ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”