Benzi pentru curățarea punctelor negre: cum funcționează, cum se utilizează, riscuri și beneficii

O metodă comună prin care putem îndepărta punctele negre este cu ajutorul cunoscutelor benzi pentru curățarea punctelor negre care se aplică pe nas.
  • Publicat:
Benzi pentru curățarea punctelor negre: cum funcționează, cum se utilizează, riscuri și beneficii
Foto: envato

Cu toții ne dorim un ten curat, iar acneea vizibilă, precum punctele negre și albe pot afecta stima de sine. O metodă comună prin care le putem îndepărta este cu ajutorul cunoscutelor benzi pentru curățarea punctelor negre care se aplică pe nas. Dar oare funcționează? Sunt ele sigure?

Ce sunt punctele albe și punctele negre?

Atât punctele albe, cât și cele negre sunt comedoane, o formă comună a leziunilor acneice. Comedoanele apar ca rezultat al creșterii producției de sebum. Punctele negre sunt cunoscute sub numele de comedoane deschise, iar punctele albe sunt comedoane închise. Lăsate netratate, acestea duc la apariția papulelor și pustulelor.

Cum scapi de punctele negre

Una dintre modalitățile prin care poți scăpa de punctele negre este folosind benzi pentru curățarea punctelor negre. Acestea sunt produse care conțin un adeziv lipicios pe o parte, care se atașează pe nas, iar atunci când este îndepărtată, scoate punctele negre. Ele pot fi folosite pe nas, bărbie și frunte.

Aceste benzi oferă un efect temporar și trebuie folosite ca parte a rutinii de îngrijire.

Benzi pentru curățarea punctelor negre: riscuri

Aceste benzi nu tratează acneea. În plus, folosirea lor în mod regulat poate avea efecte adverse, iar asta pentru că pot usca pielea și pot produce iritații.

Un alt mod de a scăpa de punctele negre este cu ajutorul unui instrument cu care pot fi extrase. Este din metal și arată ca o lopețică special creată pentru a îndepărta impuritățile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân