Beneficiile tratamentului cu oxigen hiperbaric pentru piele

Care sunt beneficiile şi contraindicaţiile tratamentului cu oxigen hiperbaric pentru piele.
  • Publicat:
Beneficiile tratamentului cu oxigen hiperbaric pentru piele

Conceput iniţial pentru tratamentul rănilor greu vindecabile din cauza diabetului, dar şi pentru infecţiile severe ale pielii, terapia cu oxigen hiperbaric a căpătat un loc de cinste şi în saloanele cosmetice. Bazat pe infuzia în profunzime a oxigenului pur în straturile dermului, acest tratament revoluţionar poate reda pielii tinereţea, luminozitatea şi fermitatea de altădată.

Vita Costenciuc, specialist în terapii faciale şi corporale, ne-a oferit mai multe detalii despre beneficiile tratamentului cu oxigen hiperbaric.

Cum acţionează terapia cu oxigen hiperbaric asupra pielii

Tratamentul cu oxigen hiperbaric este noninvaziv şi nedureros, în comparaţie cu alte proceduri destinate tratării ridurilor, cum ar fi injecţiile cu botox sau cu acid hialuronic. Aşadar, fără ace, fără durere, fără efecte secundare!

Principalele elemente de care are nevoie pielea pentru a se regenera şi a-şi menţine fermitatea, elasticitatea, vitalitatea şi luminozitatea sunt apa şi oxigenul. Aşadar, hidratarea cu minimum 2 litri de apă pe timpul verii, dar şi în restul anului, este esenţială pentru menţinerea frumuseţii pielii.

Oxigenul, de pe altă parte, susţine producerea de colagen, proteina care, împreună cu elastina, oferă elasticitate ţesuturilor şi pielii, stimulează regenerarea celulară, cicatrizarea şi, implicit, vindecarea rănilor.

Studiile arată că produsele aplicate în mod normal pe ten au nevoie de circa 8 ore ca să penetreze pielea, iar în multe cazuri nu toate straturile epidermei sunt atinse. Prin intermediul tratamentului cu oxigen hiperbaric în flux continuu, substanţele benefice  (acid hialuronic, colagen, antioxidanţi, vitamine) penetrează tegumentul mai adânc, în maximum 90 de minute.

Un alt avantaj major al tratamentului cu oxigen hiperbaric este că accelerează vindecarea după tratamente mai invazive, cum ar fi peelingul chimic, fotoregenerarea, epilarea cu laser, tatuajele sau machiajul permanent, calmând şi redând pielii o senzaţie reconfortantă.

Tratamentul cu oxigen hiperbaric – 5 efecte

Curăţare – oxigenul, apa şi vitaminele pătrund adânc în derm şi curăţă delicat, rezultatul fiind o piele strălucitoare.  
Exfoliere – straturile moarte ale pielii sunt îndepărtate într-un mod foarte plăcut şi confortabil, iar pielea capătă luminozitate.
Hidratare – jetul propulsat conţine acid hialuronic BIO, oxigen şi cocktailuri de vitamine ce hidratează, calmează şi oferă un sentiment reconfortant pielii.
Oxigenare – infuzia de oxigen şi vitamine penetrează profund în straturile pielii, redându-i instantaneu vitalitatea, datorită refacerii fibrelor de colagen.
Stimulare microcirculaţie – aparatul Oxy Jet Peel pulverizează apă şi oxigen pe suprafaţa pielii, stimulând astfel microcirculaţia pe zona tratată.

Beneficiile tratamentului cu oxigen hiperbaric pentru piele

Terapia cu oxigen hiperbaric are numeroase efecte benefice asupra pielii, care includ:

– redă luminozitatea tenului şi îl tonifiază;
– conferă fermitate şi supleţe  tenului;
– reconturează ovalul facial;
– are rezultate foarte bune în tratamentul pielii cu aspect flasc, asigurând un lifting vizibil instantaneu;
– elimină ridurile fine şi le diminuează pe cele profunde;
– acţionează împotriva petelor pigmentare cauzate de soare sau de vârstă (melasmă);
– ajută la reglarea secreţiei de sebum, în cazul tenurilor cu tendinţă acneică;
– asigura supleţe şi un aspect tineresc feţei;
–  uniformizează culoarea pielii;
– elimină pungile de sub ochi şi ameliorează cearcănele;
– conferă o senzaţie plăcută de răcoare;
– îmbunătăţeşte microcirculaţia sângelui în zona tratată;
– calmează şi oferă o senzaţie reconfortantă, în special după peelinguri chimice sau fotoregenerare;
– îmbunătăţeşste rapid aspectul general al pielii.

Cum decurge o şedinţă de tratament cu oxigen hiperbaric   

Tratamentul cu oxigen hiperbaric se realizează cu ajutorul unui aparat prevăzut cu un generator, care transformă aerul în oxigen pur, hiperbarizându-l, adică îl aduce la o presiune superioară faţă de cea atmosferică, de 1 bar. De asemenea, acest aparat este prevăzut cu un dispozitiv special, prin care gazul astfel obţinut se pulverizează pe piele, cu o intensitatea graduală.

Iată ce presupune o şedinţă de tratament cu oxigen hiperbaric:

1) Demachiere – se înlătură praful, impurităţile, resturile de farduri, surplusul de grăsimi epidermice cu o spumă pe bază vegetală, care asigură hidratare încă din faza de curăţare.
2) Tonifiere – se foloseşte o soluţie bogată în acid hialuronic bio, minerale esenţiale şi apă de mare, substanţe care calmează iritaţiile pielii.
3) Peeling enzimatic – se îndepărtează celulele moarte din stratul superior al pielii cu un produs bogat în enzime, care curăţă, calmează şi uniformizează textura pielii.
4) Se foloseşte dispozitivul de pulverizare a oxigenului hiperbaric pe zona vizată.
5) Se aplică o mască bogată în antioxidanţi care protejează pielea de radicalii liberi şi inhibă procesul de îmbătrânire celulară. Pielea capătă luminozitate, fermitate, devine catifelată şi străluceşte de prospeţime.
6) Se aplică o cremă de ochi pe bază de acid hialuronic,  care elimină ridurile fine şi pe cele de expresie, în special pe cele de tip „laba gâştii”.
7) Se aplică o cremă de faţă hidratantă şi cu efect antirid. Aceasta hidratează pielea, calmează tenul sensibil şi conferă un aspect radiant.
8) Se aplică o cremă cu factor de protecţie solară 30+, pentru protejarea pielii de efectele nocive ale radiaţiilor ultraviolete.

Tratamentul facial cu oxigen hiperbaric este contraindicat în caz de boli cardiace grave, boli respiratorii, cancer, tumori, intervenţii chirurgicale făcute recent sau înainte de o intervenţie chirurgicală, boli de ochi grave, epilepsie, stări febrile, răni deschise, tratamente dentare efectuate recent.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”