Bărbații – ce complexe de frumusețe au? Nu o să crezi ce îi nemulțumește

Unele aspecte legate de înfățișarea fizică dau bătăi de cap chiar și bărbaților.
  • Publicat:
Bărbații – ce complexe de frumusețe au? Nu o să crezi ce îi nemulțumește
Ce nu le place bărbaților la corpul lor? Foto: Mădălina Drăgoi

Atunci când vorbim despre preocupare pentru frumusețe ne gândim în principal la femei. Ele sunt considerate reprezentantele sexului frumos. Și prin frumusețea și gingășia lor înfrumusețează lumea și viața. Și viața bărbaților. Se știe că unele femei au diverse complexe vizavi de modul în care arată și consideră că nu sunt suficient de atrăgătoare pentru bărbați. Și de aici o sumă de complexe. Însă nu doar femeile au nemulțumiri legate de modul în care arată ci și bărbații. Am aflat ce complexe legate de înfățișarea fizică au bărbații.

 

Și bărbații plâng câteodată. Chiar și atunci când se uită în oglindă. Oare ce îi preocupă? De ce ar putea apărea sentimentul de insatisfacție? În ultimele două decenii, în România bărbații acordă și mai multă importanță modul lui în care arată. Practicarea unui sport este un obicei adoptat de tot mai mulți bărbați români – o modalitate excelentă pentru menținerea unui corp armonios dar și pentru starea de bine. Un aspect peste care unii reprezentați ai sexului masculin nu pot trece cu vederea este forma urechilor. ”Urechi clăpăuge, decolate, sunt trăsături ce deseori se dorește a fi corectate” explică dr. Alin Bortolini, chirurg esthetician. Unii chiar fac demersuri în acest sens, în special bărbații tineri apelează la intervenția de otoplastie.

Grosimea contează?

Alt complex pe care unii bărbați îl au este legat de zona intimă. Grosimea penisului, dar și lungimea lui sunt complexe. Ce soluții sunt? ”Pentru această zonă există intervenția de îngroșare de penis cu grăsimea proprie sau cu acid hialuronic, ori chiar secționarea ligamentului suspensor al penisului pentru alungirea lui” a mai explicat medicul chirurg.

Ginecomastia – sânii măriți la bărbați – un alt complex

”Dezvoltarea excesivă a glandei mamare și, uneori, și un țesut adipos în exces la nivelul zonei pectoral duc la diagnosticul de ginecomatie” a completat dr. Alin Bortolini lista compexelor bărbaților. Și acestă problemă de estetică poate avea rezolvare prin lipoaspirația zonei pectorale și scoaterea glandei mamare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân