Arbutina și tot ce trebuie să știi despre acest ingredient

Dermatologii recomandă folosirea arbutinei drept remediul destinat luminării tenului, fiind totodată de mare ajutor în tratarea hiperpigmentării.
  • Publicat:
Arbutina și tot ce trebuie să știi despre acest ingredient
Arbutina și tot ce trebuie să știi despre acest ingredient Foto: pexels

Arbutina este acel ingredient derivat din frunzele unor fructe (pere, merișoare) sau care poate fi obținut în mod sintetic. Dermatologii recomandă folosirea arbutinei drept remediul destinat luminării tenului, fiind totodată de mare ajutor în tratarea hiperpigmentării.

Hiperpigmentarea este o problemă des întâlnită pe suprafețele tenului și probabil una dintre cele mai neplăcute, alături de acneea. Aspectul neplăcut al decolorării pielii din diferite cauze precum acneea sau expunerile excesive la soare pot cauza deseori disconfort și jenă. Există însă diferite modalități prin care hiperpigmentarea poate fi redusă, iar printre acestea se numără arbutina care este cunoscută datorită contribuției sale asupra afecțiunilor de acest fel.

Ce este arbutina?

Arbutina este un ingredient natural extras din plante. Acest ingredient este o alegere bună când vine vorba de luminarea tenului, fiind un derivat al hidrochinonei, unul dintre cei mai eficienți activi în ceea ce privește luminarea pielii și estomparea petelor. Motivul pentru care arbutina trebuie folosită pentru o perioadă de maximum 3 luni este această hidrochinonă, care poate fi toxică pentru celulele vii ale pielii și poate produce efecte secundare precum ocronoza – o decolorare negru-albăstruie a țesutului pielii sau iritații.

3 beneficii aduse de arbutină pielii noastre

La fel ca multe alte ingrediente ce se găsesc în produsele de skincare, arbutina oferă diferite beneficii care ne pot readuce tenul la viață, chiar și în momentele în care credem că acesta nu mai are scăpare. Cele mai importante beneficii pe care arbutina le oferă tenului nostru sunt în numără de trei și se referă la:

  1. Puterea de a aduce luminozitatea dorită tenului

Luminozitatea adecvată conferă tenului un aspect sănătos și totodată, foarte îngrijit. Cu timpul, arbutina ar putea să te facă să renunți la machiaj, pentru că tenul va arăta luminos și plin de vitalitate, iar starea ta de spirit se va îmbunătăți pe zi ce trece.

  1. Puterea de a trata hiperpigmentarea

Arbutina este bine cunoscută pentru efectul său de tratare al hiperpigmentării. Elimină petele provocate de acnee sau de razele UV rapid, fără a lăsă ca aceste pete să reapară. Arbutina oprește producția în exces de melanină – pigmentul care produce culoarea pielii.

  1. Mai puțin agresiv comparativ cu alte ingrediente

Arbutina este un ingredient mult mai sigur și mai natural comparativ cu hidrochinona care poate afecta grav pielea. Fiind un ingredient mai puțin sintetic, acesta acționează asupra pielii noastre blând, fără a cauza eventuale reacții mai puțin plăcute sau care ne pot afecta pielea.

Când și cum poate fi folosită arbutina?

Arbutina poate fi întâlnită sub formă de cremă, ser sau gel și se recomandă a fi folosită de două ori pe zi, dimineață și seara. Nu uita de testarea acesteia pe o porțiune mică de piele, astfel încât corpul să nu reacționeze negativ la acest ingredient. În cazul în care nu apare nicio iritație în decursul a 24 de ore, atunci abutina poate fi utilizată fără griji. Se va aplica produsul cu arbutină direct pe ten, doar seara, urmând ca după o săptămână produsul să poată fi utilizat și dimineața. Nu va faceți griji, arbutina poate fi utilizată pe toate tipurile de ten.

Posibile reacții adverse

În mod normal, arbutina nu provoacă reacții adverse de niciun fel. Există șanse foarte mici ca acest ingredient să provoace roșeată, senzație de arsură sau mâncărim doar în cazul unei pieli sensibile sau în caz de alergii.

Surse:

Get Healthy Skin

Shape

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”