Apa de ceapă, secretul lui Cardi B pentru creșterea rapidă a părului

Cardi B și-a surprins fanii pe contul ei de Instagram, menționând că folosește apa de ceapă pentru creșterea părului.
  • Publicat:
Apa de ceapă, secretul lui Cardi B pentru creșterea rapidă a părului
Foto: shutterstock

Când vine vorba de remedii naturale pentru păr, de cele mai multe ori optăm pentru ingrediente care deja se regăsesc în bucătăria noastră, precum mierea, uleiul de cocos sau ouăle. Cardi B și-a surprins fanii pe contul ei de Instagram, menționând că folosește apa de ceapă pentru creșterea părului.

Este bună apa de ceapă pentru creșterea părului?

Nu există suficiente studii realizate în acest sens, însă un studiu din 2022 arată că subiecții cu alopecie areata care au folosit sucul de ceapă ca tratament au observat o regenerare a părului comparativ cu participanții care au folosit apă obișnuită.

Apa de ceapă conține un nivel crescut de vitamine și minerale. S-a demonstrat că un compus pe care-l conține ajută la curățarea scalpului și regenerarea foliculilor de păr, dar și reducerea subțierii firului de păr. Acest lichid conține și proprietăți antiseptice, antimicrobiene și antiinflamatorii care ajută la stimularea scalpului și asigură o mai bună circulație sanginvă.

Beneficiile pentru creșterea părului

Pe lângă creșterea părului, apa de ceapă ajută la prevenirea albirii premature a firului de păr, iar asta datorită efectului antioxidant numit catalază care ajută la încetinirea procesului prin care firu de păr încărunțește.

Mai mult, scalpul rămâne curat și sănătos. Pentru că are proprietăți antibacteriene, poate curăța excesul de oil, bacterii și praf care se acumulează pe scalp. Astfel, reduce chiar și mâncărimile.

Ține mătreața la distanță. Proprietățile antimicrobiene și antifungice ale apei de ceapă pot reduce mătreața, datorită compuților care exfoliază delicat scalpul.

Oferă strălucire și volum părului. Antioxidanții pe care îi conține oferă mai multă strălucire părului.

Efecte adverse

Mirosul nu este unul tocmai plăcut, iar dacă ai un miros sensibil, nu îți recomandăm să încerci acest truc acasă. Mai mult, în cazul în care ai alergie la ceapă poți simți o sensibilitate asupra pielii. Ideal este să optezi pentru ingrediente precum aloe vera pentru a combate roșeața și aspectul uscat al pielii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân