Ai părul creț? Cum să te tunzi, vopsești sau coafezi

A avea părul creț este o trăsătură care merită îmbunătățită. De aceea, pentru a avea mereu un păr creț sănătos și frumos, este necesar să știi să-l scoți în evidență.
  • Publicat:
Ai părul creț? Cum să te tunzi, vopsești sau coafezi
Foto: shutterstock / Ai părul creț? Cum să te tunzi, vopsești sau coafezi

Părul creț este foarte popular în întreaga lume și, după cum se știe, structura acestui tip de păr depinde de mulți factori, inclusiv de cei genetici. Deși tinde să fie gros și rigid, părul creț nu este deloc mai puternic decât părul drept, ba dimpotrivă, structura lui moleculară îl face mai fragil și predispus la rupere decât alte tipuri de păr. Din acest motiv, este foarte important să-ți recunoști tipul de păr creț și să ai grijă de el în cel mai bun mod, pentru a evita ruperea și stresul inutil pe care i-l poți produce!

Totodată, despre părul creț se poate spune că este un element de „diversitate”. Un concept din care se inspiră lumea frumuseții pentru a reprezenta și celebra toate femeile, fiecare cu propria sa particularitate și unicitate. A avea părul creț este o trăsătură care merită îmbunătățită. De aceea, pentru a avea mereu un păr creț sănătos și frumos, este necesar să știi să-l scoți în evidență și să-l aranjezi tratându-l în mod corect. Pentru că este în natura lui să fie mai delicat și mai „timid” decât alte tipuri de păr.

Ai părul creț, dar nu știi cum să te porți cu el? Mădălina Nițu, stilist, îți oferă un ghid complet de îngrijire și tratare pentru părul creț: de la tunsoare la culoare și coafare.

De la păr ondulat la păr creț sau păr stil afro, părul creț vine în toate formele și dimensiunile, dar, indiferent de stil, nu există două bucle la fel.

Ce tunsori ți se potrivesc pentru părul creț?

În primul rând, trebuie avut în vedere un aspect foarte important: „Tăierea părului creț este complet diferită de cea a părului drept. În funcție de strângerea buclei, părul poate crește câțiva centimetri atunci când este uscat, așa că este important să se acorde atenție lungimii acestuia. Din acest motiv, unii stiliști preferă să tundă părul atunci când acesta este uscat, astfel încât să poată vedea eficient atât lungimea, cât și modul în care fiecare buclă cade în mod natural pe locul său. Alții însă, preferă să tundă părul când este ușor umed, arătând mai clar modelul natural al buclei”, punctează stilista.

Mai mult decât atât: Deoarece părul creț tinde să fie mai uscat, tunderea obișnuită este o necesitate pentru a menține vârfurile în stare bună. De aceea, este recomandată o tunsoare la fiecare 6-8 săptămâni pentru a evita despicarea vârfurilor și folosirea unui ulei de păr sau leave-in pentru a menține hidratarea părului.

Colorarea părului creț… o provocare! Cum alegi culoarea și cum o menții?

Pentru a ajuta la menținerea părului creț între întâlnirile de culoare, poți folosi acasă o gamă de îngrijire intens hidratantă, perfectă pentru hrănirea buclelor uscate, stresate.

Sfatul expertului pentru bucle perfect colorate? „Aplică o nuanță mai închisă la rădăcini și fă trecerea puțin mai deschisă spre vârfuri pentru a evita culoarea cu aspect plat. Unul dintre look-urile anului 2022 este Luxelights_Warm-Brunette, o nuanță de brunet care adăugă o notă de caramel acestui aspect, lăsând să meargă într- o nuanță mai deschisă spre vârfuri. Părul creț este pânza perfectă pentru a scoate în evidență această culoare multitonală.”, este recomandarea stilistului Mădălina Nițu.

În ceea ce privește îngrijirea, nici acest aspect nu este deloc de neglijat. Iată câteva sfaturi pentru a îngriji părul creț:

  1. Folosește un pieptene cu dinți largi, în timp ce părul este ud, pentru a descurca și a separa buclele, prevenind ruperea și îmblânzindu-le astfel cu o singură mișcare.
  2. Pentru a combate vârfurile uscate, încearcă să-ți speli părul o dată sau de două ori pe săptămână.
  3. Dacă părul arată încrețit și de nestăpânit dimineața, încearcă să dormi pe o față de pernă de mătase. Suprafața moale împiedică agățarea și ruperea frelor de păr și, în plus, ajută la reținerea umidității.
  4. Așa cum știi deja, părul creț are tendința de a se usca mult mai repede decât cel drept, ceea ce înseamnă că necesită un plus de hidratare. Nu neglja acest aspect și hidratează-ți părul periodic!

Încă un aspect de reținut: „Majoritatea persoanelor sunt de părere că utilizarea balsamului de păr poate afecta forma buclelor, însă, dimpotrivă, efectul este total invers. Lipsa acestui produs de îngrijire din rutina ta zilnică sau folosirea sa în cantități insuficiente poate să facă onduleurile mai puțin lucioase, fără a mai avea acea formă bine definită.”, avertizează stilistul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”