Cum poți stimula creșterea unghiilor dacă vrei unghii lungi?

Când sunt fragile, unghiile se exfoliază uşor sau devin casante, așa că, de multe ori să ai unghii lungi pare o misiune imposibilă. 
  • Publicat:
Cum poți stimula creșterea unghiilor dacă vrei unghii lungi?
Foto: shutterstock / Cum poți stimula creșterea unghiilordacă vrei unghii lungi?

Când sunt fragile, unghiile se exfoliază uşor sau devin casante, așa că, de multe ori să ai unghii lungi pare o misiune imposibilă. Află că, lupta cu lungimea unghiilor poate fi cucerită pas cu pas. Tratamentele care aduc unghiilor forţă sunt aliați de nădejde.

”E nevoie doar să acorzi atenție unghiilor. Zi de zi. Și să alegi produsele de îngrijire cu înțelepciune”, ne spune Diana Marandiuc, Education Manager. Acordă atenţie unghiilor în fiecare zi, ține cont de trucurile care și-au dovedit eficiența în timp şi te poţi bucura de unghii lungi, puternice şi… sută la sută naturale. 

Menține-le sănătoase

Pentru ca unghiile să crească mai repede, trebuie să ai grijă de ele. Unghiile cresc aproximativ trei milimetri pe lună şi au nevoie de 10-18 luni să se refacă în totalitate. Ce e de făcut? Pilește-ți unghiile doar într-un singur sens, dacă nu vrei ca straturile de cheratină să se spargă și ulterior unghiile să se rupă și să se exfolieze ușor. Renunță la tăierea profundă a cuticulelor pentru că ele au rol de apărare a unghiei, de barieră în fața bacteriilor. Tăierea agresivă lasă descoperită baza unghiei, iar infecția, care poate apărea în urma rănirii, va afecta sănătatea unghiei.

Încearcă un ser

”Este ideal în orice situaţie, dar mai ales când unghiile sunt moi şi fragile. Serul poate fi colacul lor de salvare”, ne explică Diana Marandiuc. Aceste formule sunt superconcentrate în elemente hrănitoare şi hidratante, dar sunt atât de uşoare, aproape ca o apă pe care unghia o absoarbe rapid. Acestea vor stimula creşterea unghiilor sănătoase. E de preferat să le aplici săptămânal, iar dacă vrei să le colorezi, acest ser aplică-l în locul bazei.

Nu-ţi neglija cuticulele

Uleiurile pentru cuticule şi cremele fac o mare parte din treabă. Nu doar că unghiile vor arăta ca proaspăt curăţate, dar cuticulele îngrijite şi netăiate protejează creşterea matricei unghiilor şi astfel ele vor deveni sănătoase. Aceste uleiuri sunt bogate în uleiuri ușoare și vitamine, ce aduc un plus de hidratare şi unghiei. Se aplică de mai multe ori pe zi, pe conturul unghiei. Şi dacă vrei ca efectul să fie mai intens şi mai rapid, aplică uleiul înainte de culcare şi lasă-l să acţioneze. Dimineaţa vei avea cele mai fine cuticule şi cele mai strălucitoare unghii. 

Alege baze hrănitoare

Când unghiile se crapă sau se exfoliază, alege o bază care să aibă în formulă cheratină şi biotină. Nu doar că vor asigura manichiurii o viaţă mai lungă, dar vor ajuta la reconstruirea şi fortificarea unghiei în timp şi astfel vei scăpa de problemele supărătoare şi unghiile vor crește perfect sănătoase. Poţi folosi această bază înainte de lacul colorat, ca tratament şi strat protector pentru culoare, dar şi ca lac incolor.

Vitaminele unghiilor

Adăugând mai multe vitamine în alimentaţia zilnică, îţi vei ajuta unghiile să crească mai repede şi mai tari. Fructele şi legumele sunt baza, dar poţi lua şi suplimente. Vitamina B consolidează unghiile, vitamina C ajută la prevenirea ruperii, iar vitamina E stimulează circulaţia sângelui şi le susţine creșterea. O dietă sănătoasă şi echilibrată este una dintre cele mai bune metode pentru a-ţi păstra unghiile sănătoase. Nu uita că acizii graşi omega 3 stau la baza părului strălucitor şi a unghiilor puternice! Asigură-te că ai în alimentație spanac, sparanghel și avocado, fasole, nuci, somon, gălbenușuri de ou și broccoli. 

Lacuri tratament

Când unghiile suferă, mulţi spun că e bine să le lăsăm răgazul să respire. Dar când cochetăria nu-ţi dă pace, atunci poţi folosi formule de lacuri care hrănesc şi refac unghiile bolnave. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”