Acidul glicolic, un înlocuitor al deodorantului?

În episodul de astăzi din „lucruri pe care nu te-ai aștepta să le vezi pe TikTok” vorbim despre noul trend: acidul glicolic ca înlocuitor pentru deodorant.
  • Publicat:
Acidul glicolic, un înlocuitor al deodorantului?
Foto: shutterstock

Am mai spus de câteva ori că petrec destul de mult timp pe TikTok și, ce-i drept, unele lucruri pe care le descopăr pe această platformă sunt destul de utile și interesante. Așadar, în episodul de astăzi din „lucruri pe care nu te-ai aștepta să le vezi pe TikTok” vorbim despre noul trend: acidul glicolic ca înlocuitor pentru deodorant. Aparent acest acid poate opri transpirația, îndepărtează mirosurile și minimizează pigmentarea. Cel puțin așa spun utilizatorii.

Ce este acidul glicolic?

Acidul glicolic este un acid alfa-hidroxi, adică un exfoliant chimic, care face parte din grupa acizilor AHA datorită structurii sale moleculare de mici dimensiuni care penetrează pielea cu ușurință. Motivul pentru care este eficient se datorează faptului distruge celulele moarte pentru a curăța suprafața pielii și pentru a promova regenerarea ei. Cu alte cuvinte, ajută la exfolierea și netezirea pielii, oferind un efect radiant trăsăturilor. De asemenea, acționează și ca ingredient anti-aging.

Cât de sigur este să-l folosim în loc de deodorant?

În general, acidul glicolic este sigur de aplicat pe piele, mai ales că multe produse de îngrijire îl conțin. Dar, pentru că este un acid, poate produce iritații, în special pe pielea sensibilă și dacă este folosit în exces, mai exact zilnic, ca deodorant. Zona subrațului poate fi extrem de sensibilă, mai ales după procesul de epilare, fie că este cu lama sau ceară, iar aplicarea lui zilnică poate produce disconfort și iritații.

Funcționează similar deodorantului?

Acidul glicolic poate duce la o scădere temporară a pH-ului pielii, ceea ce face dificilă producerea mai multor bacterii. Nu există studii științifice care să susțină că într-adevăr acidul glicolic poate ține locul deodorantului, dar poate fi eficient pentru persoanele care se confruntă cu hiperpigmentarea și părul crescut sub piele.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân