Acidul glicolic: ce este și ce beneficii are pentru piele

Acidul glicolic este un acid alfa-hidroxi (AHA) care exfoliază prin penetrarea stratului de la suprafață al pielii și se regăsește și în fructe.
  • Publicat:
Acidul glicolic: ce este și ce beneficii are pentru piele
Acidul glicolic: ce este și ce beneficii are pentru piele

Dacă arunci o privire la colecția de produse de îngrijire a pielii vei vedea că aproximativ fiecare dintre ele au un ingredient comun: acidul glicolic, care este esențial la fel ca acidul hialuronic, acidul salicilic sau acidul azelaic, și este bun pentru obținerea strălucirii și califelării.

Acidul glicolic este un acid alfa-hidroxi (AHA) care exfoliază prin penetrarea stratului de la suprafață al pielii și se regăsește și în fructe precum ananas și struguri. Este unul dintre cele mai populare ingrediente din familia AHA, pe lângă acidul lactic, acidul citric și acidul acetic și are cea mai mică dimensiune moleculară, ceea ce îl face ideal pentru pătrunderea printre celulele moarte fără să fie abraziv.

Acidul glicolic: beneficii

Luptă împotriva acneei- din fericire, acest produs este ideal împotriva acneei, iar asta datorită proprietăților sale antibacteriene. Curăță în profunzime porii așa că poți spune „adio” punctelor negre, albe sau viitoarelor coșuri. Tratează acneea prin exfolierea și îndepărtarea impurităților care blochează porii și, în același timp, îi diminuează.

Îmbunătățește textura pielii- din moment ce este un ingredient de exfoliere, celulele moarte sunt îndepărtate, iar folosit cu regularitate îmbunătățește textura pielii în timp, ba chiar diminuează ridurile și liniile fine.

Reduce hiperpigmentarea- acidul glicolic oferă luminozitate și te scapă de pete, cicatricile produse de acnee și decolorare datorită proprietăților antioxidante.

Acidul glicolic este ideal pentru pielea normală, mixtă sau pentru tenul gras. Persoanele care au un ten uscat sau sensibil trebuie să evite acest ingredient pentru că poate produce iritații sau roșeață.

Ține minte însă că acidul glicolic și retinoizii fac parte din aceeași familie, motiv pentru care nu trebuie să le combini pentru că există șansa ca pielea să devină sensibilă. Același lucru este valabil și pentru vitamina C, niacinamide și alte ingrediente care pot afecta pH-ul pielii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”