6 trucuri pe care femeile din Asia le aplică pentru a părea mai tinere decât sunt

  • Publicat:
6 trucuri pe care femeile din Asia le aplică pentru a părea mai tinere decât sunt
Sursa foto: shutterstock

Din Thailanda și până în Coreea de Sud, femeile asiatice parcă au descoperit rețeta tinereții fără bătrânețe. Peste ele, anii nu par a trece nicicum. Iată câteva dintre trucurile lor și aplică-le și tu! 

6 secrete de frumusețe ale femeilor din Asia

Folosesc apă de orez

Apa de orez are proprietăți antiîmbătrânire și un efect de matifiere al pielii. Clătește-ți fața cu apă de orez pentru un plus de hidratare sau aplic-o direct pe păr pentru a-l face mai strălucitor și mai puternic.

Citește și: Apa de orez – cel mai bine păstrat secret de frumuseţe al Asiei

Folosesc produse pe bază de mucus de melc

Mucusul de melc este adesea folosit în medicina tradițională, de câțiva ani intrând și-n atenția industriei cosmetice. În Asia și nu numai sunt foarte populare produsele cosmetice pe baza de mucus de melc, datorită conținutului de acid hialuronic natural și de acid glicolic.

Consumă ceai de lemongrass

Iarba de lămâie este o plantă folosită la scară largă în gastrononia asiatică. Cu aromă puternică de coajă de lămâie, planta are o sumedenie de beneficii pentru sănătate și frumusețe.

Ceaiul de lemongrass este un aliat excelent în detoxifierea organismului și este consumat intens de către femeile din Asia care știu că adevărată frumusețe provine din interior. Un organism sănătos înseamnă un aspect impecabil.

Folosesc ulei ricin în tratamentele pentru păr/ten

Uleiul de ricin are un efect intens de hrănire și hidratare asupra pielii uscate, dar și a părului degradat și lipsit de strălucire. Ajută la ameliorarea problemelor precum mătreața, vârfurile despicate și stimulează în același timp și creșterea. Aplicat pe ten, uleiul de ricin netezește ridurile, hidratează intens pielea și are și rol antioxidant.

Citește și: Uleiul de ricin: păr strălucitor, piele catifelată, unghii rezistente, sprâncene dese

Nu își expun pielea la soare

Protejarea pielii de soare este un obicei sfânt în Asia. Femeile folosesc pălării, dar și creme cu factor de protecție ridicat. Expunerea la UVA și UVB este principala cauza a îmbătrânirii pielii, astfel că femeile asiatice folosesc SPF zi de zi, indiferent de anotimp.

Își masează față cu pietre de jad

Masajul facial are numeroase beneficii: stimulează circulația sângelui, scade retenția de apă și combate aspectul fetei umflate (pungi sub ochi), are capacitatea de a detensiona musculatura fetei și reduce ridurile și liniile fine. Pietrele de jad au devenit un MUST HAVE pentru tot mai multe femei interesate de îngrijirea corectă a pielii.

Surse: BrightSide Me, The Beauty Direction, Pink Villa

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân