5 greșeli de machiaj care îți pot înrăutăți acneea

Iată 5 dintre cele mai uzuale greșeli de machiaj care îți pot înrăutăți acneea considerabil. Încearcă să acorzi o atenție sporită produselor utilizate și metodelor de îngrijire pe care le urmezi.
  • Publicat:
5 greșeli de machiaj care îți pot înrăutăți acneea
5 greșeli de machiaj care îți pot înrăutății acneea Sursa foto: Shutterstock

Machiajul a fost conceput și este folosit în prezent pentru a spori frumusețea naturală. Dar dacă este folosit necorespunzător, poate crea de fapt un efect total opus. Produsele și practicile greșite de machiaj pot face mai mult rău decât bine pielii tale. Evitând aceste greșeli de machiaj, totuși, poți folosi machiaj și, în același timp, poți avea o piele lipsită de imperfecțiuni.

Aici sunt câteva greșeli comune de machiaj care pot agrava tenul acneic:

  1. Nu cureți tenul corespunzător înainte de aplicarea machiajului

Acest lucru poate bloca porii și poate duce la agravarea acneei. Asigură-te că folosești produse corespunzătoare destinate curățării tenului dimineața, înainte de aplicarea machiajului tău de zi cu zi.

  1. Folosești produse nepotrivite

Unele produse de machiaj pot conține ingrediente comedogenice care pot agrava acneea. Dacă dorești să acoperi anumite zone cu probleme de pe fața ta folosind fond de ten, atunci ar trebui să cauți produse fără ulei și non-comedogenice, astfel încât să nu provoace acnee.

  1. Nu aplici o bază pentru machiaj

Baza de machiaj ajută la protejarea tenului și la prevenirea apariției unor noi probleme de acnee. Baza de machiaj este de mare ajutor și împiedică fondul de ten să-ți înfunde porii.

  1. Nu aplici protecție solară

Expunerea la razele UV pot agrava acneea și de aceea este recomandat să aplici zilnic o cremă cu protecție solară. Introdu în rutina ta de dimineață, imediat după curățarea tenului o cremă cu protecție solară cu SPF 30+ pentru a te asigură că tenul tău este protejat pe toată durata zilei.

  1. Nu cureți bine tenul după depărtarea machiajului

Rămășițele de machiaj pot bloca porii și pot agrav acneea. Curăță-ți fața în fiecare seară înainte de culcare pentru a îndepărta machiajul purtat de-a lungul întregii zile. Nu uita că și dimineața este indicat să-ți cureți și să-ți pregătești tenul pentru noul strat de machiaj ce urmează să-l aplici.

Surse: insider.com, dermatologydiaries.com, womenshealth.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân