6 modalități prin care să-ți protejezi pielea împotriva poluării aerului

Învăță cum să-ți protejezi pielea împotriva poluării aerului prin adoptarea unor practici de îngrijire adecvate și prin evitarea expunerii la poluare. Descoperă modalitățile prin care poți hidrata, întări și întineri pielea prin produse de îngrijire și alte metode eficiente.
  • Publicat:
6 modalități prin care să-ți protejezi pielea împotriva poluării aerului
6 modalități prin care să-ți protejezi pielea împotriva poluării aerului Sursa foto: Shutterstock

Substanțele și gazele nocive din mediu ne pot afecta pielea, iar aspectul acesteia poate părea în timp îmbătrânit. Oamenii de știință au descoperit modul în care aerul toxic afectează procesul de îmbătrânire a pielii. S-a dovedit o corelație între creșterea poluării aerului cu petele maronii de pe piele.

Protejarea pielii împotriva poluării aerului este esențială pentru menținerea sănătății și frumuseții acesteia. Poluarea aerului poate cauza daune severe pielii, incluzând iritații, uscare, îmbătrânire prematură și apariția ridurilor. Acestea pot fi agravate de alți factori, cum ar fi fumul de țigară și expunerea la razele UV.

Prin adoptarea unor practici adecvate de îngrijire a pielii și prin evitarea expunerii la poluare, poți ajuta la protejarea și întinerirea pielii. Iată câteva metode la care poți recurge pentru a-ți proteja pielea împotriva poluării aerului:

  1. Folosește produse de îngrijire a pielii cu ingrediente anti-poluare

Unele ingrediente, cum ar fi vitamina C, antioxidanții și acizii grași, pot ajuta la protejarea pielii împotriva poluării. Caută produse care conțin aceste ingrediente și aplică-le dimineața și seara.

  1. Evită expunerea la fumul de țigară

Fumul de țigară poate cauza daune severe pielii, incluzând îmbătrânirea prematură și apariția ridurilor. Evită fumatul pasiv și spațiile în care se fumează.

  1. Spală-ți frecvent fața și utilizează apă micelară

Poluarea se poate acumula pe fața ta și poate contribui la îmbătrânirea prematură. Spală-ți frecvent fața cu apă caldă și săpun și utilizează apă micelară pentru a îndepărta particulele de poluare.

  1. Folosește produse cu factor de protecție solară

Razele UV pot fi amplificate de poluare, ceea ce poate duce la daune cauzate de soare. Folosiți produse cu factor de protecție solară zilnic, chiar și în zilele înnorate.

  1. Evită expunerea îndelungată la poluare și optează pentru plimbări în spații verzi

Poluarea poate cauza iritații și uscare a pielii. Evită să stai prea mult în oraș și oprează pentru plimbări în spații verzi, unde aerul este mai curat.

  1. Hidratează-ți pielea cu creme hidratante și seruri

Poluarea poate usca și agrava pielea, ceea ce poate duce la apariția ridurilor și la îmbătrânirea prematură.

Surse: healthline.com, nytimes.com, bebeautiful.in

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”