Cum să fii frumoasă în fiecare zi când ai la dispoziție un buget limitat (P)

  • Publicat:
Cum să fii frumoasă în fiecare zi când ai la dispoziție un buget limitat (P)

Într-o lume în care aflăm în fiecare zi de noi produse și tratamente de înfrumusețare, este bine să știi care sunt cele potrivite pentru tine, dar și cum să-ți îngrijești aspectul fără a-ți goli semnificativ buzunarele. Din fericire, există o mulțime de trucuri și tehnici care te pot ajuta să-ți pui în valoare frumusețea, chiar și atunci când ai la dispoziție un buget mai curând limitat.

De la o piele strălucitoare la păr mătăsos și o manichiură de invidiat, iată câteva sfaturi practice pentru a te ajuta să economisești, fără să faci compromisuri în ceea ce privește îngrijirea personală și frumusețea ta.

Acordă importanța cuvenită îngrijirii de bază

Secretul pentru a avea o piele frumoasă și un ten sănătos cu un aspect cât mai tânăr rezidă de cele mai multe ori într-o rutină de îngrijire de bază, care este pusă în aplicare în mod disciplinat. Așadar, ai nevoie doar de câteva produse. Investește în produse de curățare blânde, cum ar fi uleiurile demachiante sau apa micelară, potrivite pentru tipul tău de ten. În loc de loțiune tonică poți folosi apă florală de trandafir sau de albăstrele sau chiar apă termală. Desigur, din această rutină minimalistă nu trebuie să lipsească o cremă hidratantă și una de protecție solară cu spectru larg, care trebuie folosită în fiecare zi.

Manichiură la domiciliu

Manichiura făcută de un profesionist la fiecare două săptămâni poate reprezenta o cheltuială semnificativă, dar, cu puțină practică, poți obține rezultate demne de un salon chiar la tine acasă. Optează pentru un kit pentru unghii cu gel care include toate produsele necesare pentru construcția unghiilor și întreținerea lor. Pentru o opțiune și mai economică pe termen lung, poți lua în considerare un kit cu oja semipermanenta. Chiar dacă achiziția inițială a unui astfel de pachet poate părea costisitoare, acest lucru poate fi rentabil pe termen lung, deoarece te va scuti de necesitatea refacerii manichiurii în mod regulat la salon. Învățând să-ți faci propria manichiură, economisești nu doar bani, ci ai și libertatea să îți faci unghiile atunci când ai timp, fără să mai fie nevoie să te pliezi pe disponibilitățile salonului de înfrumusețare.

Exploatează avantajele produselor multivalente

Pentru a face mai multe economii, dar fără să faci compromisuri de la nevoile tale de îngrijire, testează diferite produse multifuncționale, care pot îndeplini mai multe funcții în același timp. De exemplu, o cremă hidratantă cu pigmenți de culoare poate fi folosită atât pe post de loțiune hidratantă, cât și ca fond de ten. Dacă totuși vrei un produs cu acoperire mai mare, ia în considerare o loțiune sau o cremă hidratantă care are și un SPF de minim 30. De asemenea, un blush cremă poate fi folosit și ca balsam de buze colorat. Optând pentru astfel de produse, poți să-ți menajezi bugetul lunar, dar și să-ți simplifici rutina de machiaj.

Creează-ți propriile măști și produse exfoliante

Ingredientele naturale, precum mierea, avocado, iaurtul și ovăzul, pot fi transformate în măști și loțiuni de gomaj făcute acasă pentru a exfolia ușor pielea și a-i conferi un aspect strălucitor. Aceste rețete nu doar că sunt economice, dar sunt și lipsite de substanțele chimice nocive adesea prezente în produsele de frumusețe comerciale.

Alege mărci accesibile

Nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a te bucura de calitățile unor produse de calitate. Există multe mărci de frumusețe care oferă produse de bună calitate la prețuri accesibile, chiar și atunci când folosesc inovații din domeniul dermatologiei. Important este să știi care sunt substanțele active care îți oferă rezultatele de care ai nevoie. Fă cercetări, citește recenzii online și compară prețurile pentru a găsi cele mai bune opțiuni care se potrivesc bugetului tău, dar și nevoilor specifice ale organismului tău.

Adoptă o dietă echilibrată

O alimentație sănătoasă și echilibrată poate face minuni pentru pielea, părul și unghiile tale. Așadar, atunci când îți planifici meniurile, ia în considerare să incluzi cât mai multe alimentele bogate în antioxidanți, acizi grași Omega-3, vitamine și minerale esențiale. Fructele, legumele, cerealele integrale și proteinele din carne slabă sau din lactate sunt toate alegeri inteligente care susțin frumusețea naturală, dar și sănătatea organismului pe termen lung.

Ia în considerare să-ți faci singură anumite produse cosmetice

De la fabricarea propriului balsam de buze la crearea propriilor creme, opțiunile sunt foarte vaste în ceea ce privește produsele pe care le poți face chiar tu. Pe internet găsești numeroase rețete care folosesc ingrediente simple pe care le găsești în farmacii și chiar în supermarketuri. Nu doar că asta te ajută să economisești bani, dar îți oferă și control total asupra ingredientelor pe care le folosești pe pielea și părul tău.

Profită de ofertele promoționale

O modalitate foarte simplă de a face economii, dar fără a te lipsi de plăcerea de a folosi produsele tale de îngrijire personale, constă în urmărirea ofertelor promoționale. Multe branduri oferă astfel de reduceri de prețuri cu diferite ocazii, așa că poți avea ocazia de a cumpăra cremele sau produsele de machiaj preferate fără a cheltui sume semnificative.

 

În concluzie, să ai grijă de tine nu înseamnă neapărat să-ți golești portofelul. Urmând aceste sfaturi simple și ingenioase, vei putea economisi bani în timp ce îți asiguri îngrijirea pe care o meriți.

 

Sursa foto: Pexels.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân