Excesele din perioada vacanțelor explicate de Dr. Alin Popescu

Invitat în emisiunea „Ce se întâmplă, Doctore?”, dr. Alin Popescu reamintește că vacanțele sunt perioadele din an în care facem cele mai mari excese.

Invitat în emisiunea „Ce se întâmplă, Doctore?”, dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, cu competențe în management sanitar și apifitoterapie, reamintește că vacanțele sunt perioadele din an în care facem cele mai mari excese.

Fie că vorbim de alimentație, expunere la soare, alcool, fumat sau distracție, trebuie să fim cât mai atenți și mai responsabili. Principalele exese din perioada vacanțelor sunt mâncatul în exces, consumul de alcool, fumatul, lipsa somnului și sedentarismul.

Foarte mult se aduce în discuție în ultimii ani conceptul de „harm reduction”, care înseamnă să limitezi riscurile fără a elimina complet viciul. Fumătorii care nu vor să renunțe la fumat pot opta pentru alternative cu tutun încălzit pentru a reduce riscurile pentru sănătate.

În perioada verii, în vogă sunt și festivalurile care sunt tot mai multe la număr. În acest sens, adolescenții ar trebui să se gândească la sănătatea lor și mai ales la ceea ce înseamnă ea, de fapt. Organizația Mondială a Sănătății o definește ca o stare de bine.

Articolul face parte din campania „ Alternative fără fum ” susținută de compania Philip Morris România. Scopul campaniei este de a informa publicul adult cu privire la expunerea la fumul rezultat în urma arderii tutunului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Alin Popescu - Medic primar – medicină sportivă
Medic primar – medicina sportiva incepand cu 01.01.2012, prin concurs. A sustinut si promovat examenul de primariat, in centrul universitar Bucuresti, in sesiunea iunie 2011; Medic specialist medicina sportiva incepand cu 01.01.2007, prin concurs. A sustinut si promovat examenul de specialitate, ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult