Această caserolă cu șuncă este rețeta ideală pentru serile aglomerate. Combină orezul alb cremos, broccoli perfect gătit, Șunca din Piept de Pui Matache Măcelaru’ și brânza topită pentru un preparat reconfortant și sățios. Se poate pregăti din timp, se congelează foarte bine și este o variantă excelentă pentru mesele de familie.
Ingrediente
Mod de preparare:
Această rețetă se prepară inițial într-o singură cratiță, după care se transferă într-un vas termorezistent pentru coacere.
Preîncălzește cuptorul la 175°C. Într-o cratiță mare, topește untul la foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o timp de 5 minute, până devine moale. Adaugă supa de pui, uleiul de măsline și orezul. Adu-l în punctul de fierbere, apoi redu focul și acoperă cratița cu capac.
Fierbe 8 minute, apoi adaugă broccoli și acoperă din nou. Lasă la gătit încă 7 minute. Nu amesteca. Dacă orezul nu e complet fiert, continuă fierberea pentru încă 5 minute, apoi oprește focul și lasă-l acoperit 10 minute.
Adaugă Șunca din Piept de Pui Matache Măcelaru’, smântâna, laptele și jumătate din cantitatea de brânză. Amestecă bine. Toarnă compoziția într-un vas termorezistent, uns în prealabil. Presară restul de brânză deasupra și acoperă cu folie de aluminiu. Coace 15 minute. Lasă să se odihnească 5 minute înainte de servire. Poftă bună!
Foto: shutterstock