Uleiul de cocos este unul dintre superalimentele care ajută organismul din cap până-n picioare, atât extern, cât și intern. În continuare, vom vorbi de beneficiul suprem al uleiului de cocos: protejarea creierului de procesul degenerativ specific bolii Alzheimer.
Dr. Mary Newport, medic neonatolog în Florida, a devenit cunoscută în întreaga lume în anul 2012, după ce a dezvăluit cum și-a salvat soțul de boala Alzheimer cu ajutorul uleiului de cocos.
După câteva săptămâni în care bărbatul a consumat 2-4 lingurițe de ulei de cocos pe zi, starea lui sănătate s-a îmbunătățit semnificativ, ceea ce au confirmat și examenele medicale:
„Nu era în stare să alerge înainte, acum aleargă din nou. Nu putea să citească de un an și jumătate, dar după aproximativ 2-3 luni a putut din nou să citească”, au spus medicii.
Organizația “Fondul pentru vindecarea bolii Alzheimer” a primit numeroase întrebări privind importanța uleiului din nucă de cocos în combaterea acestei maladii.
Pentru cine dorește să încerce uleiul de cocos ca supliment alimentar, este de preferat uleiul de cocos extravirgin, încât acesta conține polifenoli. Polifenolii ar putea fi potențial folositori în cazul bolii Alzheimer (dar și a altor afecțiuni) deoarece acționează ca antioxidanți. Iar antioxidanții ajută la temperarea efectelor dăunătoare ale inflamațiilor (producerea de radicali liberi), care au efect distructiv în cazul bolii Alzheimer.
Citește și: Flora intestinală – echilibrată de polifenoli
Uleiul extravirgin din nucă de cocos conține acele grăsimi care pot fi convertite în corpi cetonici, servind astfel ca sursă alternativă de energie pentru creier. Corpii cetonici ar putea furniza energie celulelor nervoase și sinapselor în creierul privat de glucoză al pacienților cu Alzheimer.
Potrivit declarațiilor oficiale ale “Societății pentru boală Alzheimer”, “…unele persoane au afirmat că uleiul de nucă de cocos a ajutat în boală Alzheimer, dar până în prezent, nu există nici un studiu clinic pentru testarea efectelor uleiului de nucă de cocos în boala Alzheimer”. Același lucru este valabil și în cazul uleiurilor tip MCT din farmacii, disponibile fără rețetă.
Totuși experiențele multor bolnavi de Alzheimer care au administrat ulei din nucă de cocos tind către concluzia clară că acest ulei POATE avea un efect benefic.
Oamenii de știință au explorat tratamente alternative pentru Alzheimer, cum ar fi:
*Cu toate acestea, puține studii le-au dovedit eficiența.
Tratamentele medicale actuale pot încetini doar temporar evoluția simptomelor Alzheimer, așa că sunt necesare mai multe cercetări privind terapiile alternative.