5 reţete de cafea pe care să le savurezi şi care să te încălzească iarna asta

  • Publicat:
5 reţete de cafea pe care să le savurezi şi care să te încălzească iarna asta
Shutterstock

Iarna este anotimpul în care vrei să savurezi o băutură delicioasă și care să te încălzească în acelaşi timp. De aceea, pentru cei care iubesc cafeaua, ne-am gândit la câteva reţete de cafea ideale pentru anotimpul rece.

1. Cafea cu ghimbir

Ingrediente:

  • 2 căni de lapte
  • 2 linguri de ghimbir proaspăt, ras
  • 1 baton de scorţişoara (sau ¼ linguriţă de scorţişoară macinată)
  • 1 shot de espresso fierbinte (sau cafea foarte tare)
  • 2 linguri de miere

Prepararea cafelei cu ghimbir:

Într-o cratiţă mică, la foc mediu, adaugă laptele, ghimbirul şi batonul de scorţişoară. Bate continuu până când se fierbe (pentru a infuza aromele în lapte) și devine spumos, aproximativ 3-4 minute.
Aceste ingrediente dau băuturii o aromă minunată, dulce și condimentată, care te încălzește din interior.

Ia cratiţa de pe foc și amestecă espresso-ul/cafeaua și mierea până când aceasta se dizolvă. Scoate batonul de scorțișoară și ghimbirul (cu o strecurătoare mică). Toarnă într-o ceașcă și  ornează cu scorțișoară măcinată (optional).

Sursa: www.yayforfood.com

2. Cafea cu caramel si cocos

Ingrediente:

  • 200 ml lapte de cocos
  • 300 ml cafea
  • ½ cană cu ciocolată semi-dulce, topită
  • 1/4 cană cu unt cremos de arahide
  • 1/4 cană cu caramel fierbinte (sau sirop de caramel)
  • 50 ml de rom cu aroma de cocos (opţional)
  • Frişcă şi fulgi de cocos (opţional)

Prepararea cafelei cu caramel si cocos:

Pune primele cinci ingrediente în blender şi amestecă-le până la omogenizare. Transferă amestecul într-o cratiţă. Aşează cratiţa pe foc şi găteşte la foc mediu, amestecând, până când lichidul se încălzeşte, dar fără a-l fierbe.

Ia cratiţa de pe foc şi adaugă, dupa preferinţă, rom. Toarnă amestecul în 6 căni de dimensiune medie. Decorează cu frişca şi fulgi de cocos.

Sursa: www.desprecafea.info

3. Irish coffee

Ingrediente:

  • O ceaşcă de cafea fierbinte, proaspăt preparată
  • O lingură de zahăr brun
  • 50 ml de whisky irlandez
  • Frişcă sau smântană uşor bătută
  • Scorţişoară şi ciocolată pentru decor

Mod de preparare irish coffee:

Umple paharul cu apă fierbinte pentru a se preîncălzi, lasă-l 2 minute, apoi goleşte-l. Pune cafeaua în ¾ din pahar.  Adaugă zahărul brun şi amestecă până când se dizolvă complet, apoi pune whisky-ul irlandez.

Pentru decor, poţi face un guler de frişcă şi să adaugi scorţişoara şi ciocolată rasă. Bautura se serveşte caldă.

Sursa: www.desprecafea.info

4. Cafea cu ou

Este o reţetă tradiţională vietnameză care se prepară folosind gălbenuşul de ou şi cafea.

Ingrediente:

  • ¾ cană apă fierbinte
  • 2 linguri praf de cafea instant
  • ¼ cană lapte condensat
  • 1 gălbenuş de ou
  • ½ linguriță esență de vanilie (opțional)

Prepararea cafelei cu ou

Combină apa fierbinte cu pudra de cafea instant și amestec-o să se dizolve. Apoi, toarnă cafeaua în paharul sau cana de servire.

Într-un castron, pune gălbenușul de ou, esența de vanilie și laptele condensat și bateți amestecul până devine spumos (sau cel puțin până arată ca o cremă spumoasă).

Pune ușor acest amestec deasupra cafelei în paharul de servire, amestecă și este gata de consumat.

5. Mocha cu scorţişoară

Ingrediente:

  • 1/3 ceaşcă de cafea măcinată (aproximativ 40 g)
  • 300 ml de apă
  • 3/4 linguriţă de scorţişoară măcinată
  • 1 cană cu lapte (200 ml)
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de cacao
  • 1 linguriţă de extract de vanilie
  • 4 batoane de scorţişoară (opţional)
  • Friscă (opţional)

Mod de preparare a cafelei mocha cu scorţişoară:

În filtrul în care pui cafeaua, combină cafeaua şi scorţişoara măcinată. Prepari astfel o cantitate de cafea suficientă pentru 4 ceşti de cafea.

Între timp, amestecă laptele, zahărul, cacaoa şi vanilia într-o cratiţă. Lasă-le la foc mediu timp de 5-7 minute, amestecând din când în când, fără a le fierbe.

Apoi toarnă amestecul de lapte fierbinte în patru ceşti de cafea, peste care adaugi cafeaua cu aromă de scorţişoară. Decorează cu batoane de scorţişoară şi frişcă, după preferinţe.

Sursa: www.desprecafea.info

Savurează oricare din aceste băuturi, alături de cei dragi, în zilele friguroase de iarnă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan