Iată ce se poate întâmpla dacă folosești excesiv balsamul de buze!

Află ce se poate întâmpla dacă folosești balsamul de buze excesiv și care sunt recomandările în materie de ingrediente optime!
  • Publicat:
Iată ce se poate întâmpla dacă folosești excesiv balsamul de buze!
Nu poți ieși din casă fără balsamul tău de buze preferat? Iată ce se poate întâmpla dacă îl folosești excesiv Sursa foto: Shutterstock

Dacă ai buzele excesiv de uscate și crăpate, balsamul de buze îți poate calma rapid din simptomele. Cu toate acestea, unii experți avertizează că folosirea în exces a balsamul de buze poate cauza probleme mai mari, exacerbându-ți de fapt disconfortul.

Dacă iei balsamul de buze peste tot cu tine și îl aplici constant pe buze, ar trebui să urmărești prezența anumitor semne care pot indica faptul că obiceiul tău de calmare a pielii provoacă mai mult rău decât bine. Citește mai departe pentru a afla ce se întâmplă atunci când utilizezi prea mult balsam de buze și pentru a afla ce produse prezintă mai puține riscuri de a provoca probleme reale.

Poți deveni dependentă de balsamul de buze?

Să ai buzele crăpate poate fi neplăcut și inconfortabil, mai ales dacă ești tentată să-ți muști acea piele uscată. Folosirea balsamului de buze te poate ajuta la calmarea pielii sensibile și poate avea o contribuție puternică la prevenirea oricăror alte daune. Cu toate acestea, mulți oameni constată că este nevoie de aplicarea și reaplicarea constantă a acestui produs pentru rezultate optime. Unii experți spun că această repetare poate cauza de fapt o dependență inconștientă.

Unele produse îți pot face buzele chiar mai uscate

În funcție de ingrediente, anumite balsamuri de buze îți pot face buzele mai uscate și mai iritate. Pentru a evita acest lucru, este recomandată utilizarea produselor care conțin anumite ingrediente în detrimentul altora. Încearcă să eviți produsele care conțin camfor, eucalipt, lanolină, mentol, octinoxat, fenol, galat de propil și acid salicilic.

În mod similar, balsamurile de buze cu parfum sau aromă, în special cele de scorțișoară, citrice sau mentă, pot provoca iritații la nivelul buzelor. Dacă simți arsură, usturime sau orice alt disconfort la nivelul buzelor atunci când aplici un produs, înseamnă că acesta îți irită buzele, așa că ar trebui să te oprești din a mai utiliza produsul respectiv.

Alege aceste ingrediente în compoziția balsamului tău de buze

În timp ce unele ingrediente pot irita buzele uscate și crăpate, altele le pot ajuta să se vindece.

Produsele care conțin ulei de ricin, ceramide, dimeticonă, ulei din semințe de cânepă, ulei mineral, vaselină, unt de shea, oxid de zinc și vaselină albă sunt recomandate în vindecarea buzelor și nu cauzează niciun fel de iritație suplimentară. Produsele fără parfum și hipoalergenice sunt cele mai sigure.

Surse: bestlifeonline.com, thelist.com, health.clevelandclinic.org

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being