7 alternative ale șamponului uscat

Șamponul uscat este o bună modalitate de a scăpa de excesul de sebum și de un aspect neplăcut al părului tău. Cu toate acestea, ar trebui să știi ce alternativă a șamponului uscat ar trebui să folosești, în cazul în care acesta se termină sau nu-l mai găsești în magazine.
  • Publicat:
7 alternative ale șamponului uscat
Ce poți folosi drept alternativă a șamponului uscat? 7 amestecuri de ajutor pentru reîmprospătarea părului sursa foto: shutterstock

Cu toții putem fi de acord că spălarea părului în fiecare zi nu este recomandată tuturor. În anumite situații de urgență, când nu avem timp să ne spălăm și să ne uscăm, putem apela la șamponul uscat sau putem căuta o alternativă. 

Șamponul uscat este grozav, dar este adesea bogat în substanțe chimice puternic parfumate și poate înfunda grav porii atunci când este folosit prea des.

După cum probabil știți, șamponul uscat nu a existat pentru totdeauna. Părul gras, pe de altă parte, da. Ca atare, oameni din întreaga lume au experimentat câteva amestecuri din gospodărie pentru a face rădăcinile uleioase să pară vizibil mai puțin strălucitoare.

Deci, cum poți capta magia părului curat fără a fi nevoie de șampon uscat? Iată câteva alternative simple, sigure și accesibile pentru a îți menține părul proaspăt!

  1. Pudra de talc pentru bebeluși

Cea mai simplă și mai accesibilă alternativă a șamponului uscat se află, cel mai probabil, în baia ta. Această soluție absoarbe umezeala și acumularea de sebum fără a înfunda porii. În plus, nu conține substanțe chimice dure. Mai mult, pudra pentru bebeluși este ieftină și ușor de achiziționat.  Presară pudra pe scalp, piaptănă-ți părul și coafează-l ca de obicei.

  1. Amidon de porumb

Ușor de găsit și probabil prezent în bucătăria ta, amidonul de porumb poate fi o bună alternativă la șamponul uscat. Spre deosebire de pudra pentru copii, amidonul de porumb este lipsit de parfumuri, dar cu toate acestea elimină de minune excesul de ulei de pe suprafața scalpului. Este la fel de blând ca pudra pentru copii, iar textura delicată se amestecă cu ușurință în părul tău gras, fără a lăsa multe reziduuri.

  1. Praf de copt

Praful de copt este o altă modalitate excelentă de a absorbi excesul de sebum sau de transpirație de după sport, dar poate usca scalpul exagerat în unele cazuri, provocând mătreață. Bicarbonatul de sodiu este mai abraziv decât pudra pentru copii sau amidonul de porumb. De aceea, se recomandă doar pentru scalpul foarte gras.

  1. Pudră de cacao

Pudra de bebeluși este ideală pentru părul blond, în timp ce pentru părul brunet poate lăsa reziduri albe pe suprafața acestuia. De aceea, pudra de cacao este ideală pentru părul brunet datorită culorii sale închise. Pudra de cacao este, de asemenea, plină de proteine și antioxidanți care pot ajuta la întărirea părului. O poți folosi singură sau o poți amesteca cu pudră pentru bebeluși sau amidon de porumb pentru o senzație de păr curat și proaspăt.

  1. Arrowroot

Arrowroot este folosit în principal în coacerea fără gluten, dar este și o modalitate excelentă de a absorbi excesul de sebum de pe suprafața scalpului. Această pudră este o alternativă ideală la șampon uscat, având o consistența super-fină care nu lasă urme pe părul tău. Este bogat în nutrienți  și este fabricat fără utilizarea căldurii sau a substanțelor chimice dăunătoare.

  1. Dezinfectant de mâini

Prezent în poșetele doamnelor, dezinfectantul de mâini este o alternativă ușor de utilizat în cazul în care șamponul uscat lipsește. Ingredientul principal găsit în dezinfectantele pentru mâini este alcoolul, cunoscut pentru proprietățile sale excepționale de absorbție a umezelii. Este o modalitate grozavă de a-ți readuce la viață părul, dar asigură-te că nu îl folosești foarte des. Alcoolul îți poate usca excesiv părul, iar acest lucru va duce la rupere în timp. Ia în considerare dezinfectantul de mâini ca pe o alternativă în caz de urgență.

  1. Prosoapele de hârtie

Prosoapele de hârtie sunt utilizate cu scopul de a absorbi umezeala și grăsimea de pe suprafețele din bucătărie, așa că are sens să le folosești pe părul gras. Deși nu este cel mai eficient mijloc de a elimina grăsimea, este cel mai sigur și mai convenabil pentru scalpul tău. Dacă te grăbești să ajungi la o cină cu un prieten imediat după un antrenament la sală, poți să-ți ștergi rădăcinile cu un prosop de hârtie pe drumul către restaurant.

Surse: byrdie.com, youprobablyneedahaircut.com, celebritystyleguide.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân