Gaspar Gyorgy: De ce înșală bărbații? De ce înșală femeile?

De ce înșală bărbații sau femeile? Iată întrebarea la care toți cei ce formează un cuplu caută un răspuns.

De ce înșală bărbații sau de ce înșală femeile sunt întrebări la care ne-a răspuns psihologul relațional, Gaspar Gyorgy într-un dintre emisiunile CSID.RO Live.

Este foarte important de știut că știința și studiile de specialitate spun la unison că bărbații nu înșală din alte motive decât femeile. Atât bărbații cât și femeile își doresc foarte tare să simtă acea energie pe care nu o mai trăiesc în relația lor oficială de cuplu. Cu toții, bărbați și femei, vrem să simțim acea palpitație puternică la inimă, acea energie în corp când atingem mâna amantului sau a amantei.

„Vrem să ne stârnească un mesaj pe care îl primim”, spune Gaspar Gyorgi care a vorbit despre ceea ce simțim atunci când ne scrie partenerul oficial, mai ales dacă suntem într-o relație de 10-15 ani. În general aceste mesaje fac referire la responsabilități sau lucruri practice ce țin de gospodărie, copii sau animalele de companie.

Însă, niciodată un amant sau o amantă nu ne va da astfel de mesaje. Din partea celei/celui care ne atrage și ne este interzis vom primi, poate, poze indecente, cuvinte tandre care ne fac să ne simțim bine.și ne fac să ne simțim speciali. Toate aceste comportamente și toată această energie ce o ducem spre infidelitate ne satisface nevoia de a fi speciali, de a fi doriți, de a fi importanți, de a fi văzuți în adevăratul sens al cuvântului. Dacă am depune același efort de a investi în relația de cuplu și de a-i da partenerului nostru și în timpul zilei mesaje care să-l facă să se simtă important – nu doar cu task-uri sau responsabilități – s-ar putea să nu ne mai capteze interesul și atenția o infidelitate, pentru că ne putem simți bine și în relația noastră oficială de cuplu.

La fel ca femeile, bărbații au nevoie de atingere, nu neapărat de cuvinte.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Gáspár Gyorgi - Psiholog clinician și psihoterapeut relațional
Gáspár Gyorgy este, așa cum se intitulează chiar el, expert național și formator de opinie în sănătate relațională. • Psiholog clinician și psihoterapeut relațional acreditat de Colegiul Psihologilor din România, cu o experiență de peste 16 ani. • Președinte și membru ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Psiholog clinician și psihoterapeut relațional
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult