Pozitii sexuale diferite pentru o viaţă sexuală explozivă

De ce există atâtea poziţii sexuale? E o întrebare ce prezintă interes pentru tot mai mulţi oameni preocupaţi de o viaţă sexuală îmbunătăţită. Cu cât încerci mai multe poziţii, şi cu cât sunt mai grele, cu atât mai mare va fi satisfacţia după aceea, susţin specialiştii. Pe de altă parte, unii oameni preferă poziţiile confortabile şi, mai ales, pe cele cunoscute. Există însă motive excelente pentru care să încercaţi poziţii diferite.
  • Publicat:
Pozitii sexuale diferite pentru o viaţă sexuală explozivă

De ce există atâtea poziţii sexuale? E o întrebare ce prezintă interes pentru tot mai mulţi oameni preocupaţi de o viaţă sexuală îmbunătăţită.

Cu cât încerci mai multe poziţii, şi cu cât sunt mai grele, cu atât mai mare va fi satisfacţia după aceea, susţin specialiştii. Pe de altă parte, unii oameni preferă poziţiile confortabile şi, mai ales, pe cele cunoscute. Există însă motive excelente pentru care să încercaţi poziţii diferite.

  1. Psihologie diferită – În cultura occidentală, cel care se află deasupra are un sentiment de „dominare”, în timp ce partenerul are un sentiment de „supunere”. În unele poziţii, aceste sentimente pot deveni extreme. În cultura orientală, pe de altă parte, persoana care stă deasupra îi dă energie celei aflate dedesubt.
     
  2. Emoţie diferită – Sunt poziţii în care vă simţiţi foarte apropiaţi şi intimi, deoarece aproape tot corpul este stimulat. În altele, sunteţi conectaţi numai în zona organelor genitale, izolând şi concentrând impactul în acel loc.
     
  3. Vedere diferită – Unele poziţii oferă o stimulare vizuală redusă, altele au o încărcătură erotică foarte puternică. În unele poziţii, poţi vedea reacţiile partenerului; în altele, ochii şi feţele nu se văd.
     
  4. Tensiune musculară diferită – Unele poziţii creează o tensiune musculară mai mare decât altele. Când tensiunea creşte prea repede, treceţi într-o poziţie mai puţin excitantă; când lucrurile merg prea încet, treceţi la o poziţie foarte excitantă, care deschide şi închide coapsele, precum poziţia Două triunghiuri.
     
  5. Stimulare diferită – Diferite poziţii stimulează diferite zone. De exemplu, poziţiile cu penetrare prin spate fac mai uşoară stimularea punctului G cu penisul. Un bărbat cu ejaculare precoce ar trebui să aleagă o poziţie în care stimularea este mai redusă.
     
  6. Variaţie – Nu vreţi să faceţi dragoste în acelaşi fel de fiecare dată; aduceţi ceva nou în actul sexual.
     
  7. Odihnă – Uneori, simţiţi pur şi simplu nevoia de a vă odihni muşchii, trecând la o altă poziţie.
     
  8. Practic – Când nu aveţi la îndemână un pat confortabil, probabil că va trebui să găsiţi o soluţie inedită.
     
  9. Distracţie – E foarte distractiv să încercaţi poziţii diferite.
     
  10. Înlăturarea inhibiţiilor – Când vă luptaţi, vă contorsionaţi, vă întindeţi, gemeţi şi râdeţi încercând cele mai ridicole şi dificile poziţii, o să scăpaţi de inhibiţii.

Câte poziţii există? Un autor susţine că 100, altul că 365, altul că 1.000. În realitate, există numai câteva poziţii de bază, dar cu multe variaţii. Chiar dacă rămâneţi la poziţia misinarului, de exemplu, probabil că veţi înceca de fapt vreo duzină, luând în considerare toate variaţiile care se pot crea, este de părere Paul Jenner în „Sex ca la carte”.

Când este posibil, încercaţi să vă mişcaţi cât mai aproape unul de altul ca să nu vă desprindeţi. Un covor gros pe parchet este excelent, deoarece aveţi spaţiul necesar să vă rostogoliţi. Dacă nu, cumpăraţi cel mai mare pat pe care vi-l puteţi permite şi pentru care aveţi spaţiu. Secretul este o erecţie puternică, altfel penisul poate aluneca din vagin când vă mişcaţi.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”