Nictalopia

[imposibilitatea de a vedea în lumină redusă, ambliopie nocturnă, cecitate nocturnă;]

Descriere

Nictalopia reprezintă incapacitatea de a vedea bine noaptea sau în lumină slabă sau imposibilitatea de a vedea rapid obiectele atunci când se trece de la lumină la întuneric. Nu este o boală în sine, ci mai curând un simptom al unor afecţiuni subiacente, mai ales al miopiei netratate.

Şofatul pe timpul nopţii poate fi dificil la persoanele cu nictalopie. Aceste persoane au adesea probleme cu observarea stelelor sau cu mersul într-o încăpere întunecoasă (de exemplu la teatru sau cinema). Aceste probleme se agravează adesea imediat după ce persoana s-a aflat într-un mediu luminos.

Nictalopia este un simptom obişnuit al deficitului de vitamină A.

Cauze posibile

Nictalopia se datorează afectării celulelor retiniene cu bastonaş care sunt responsabile de vederea nocturnă. Nictalopia poate apărea datorită unor cauze tratabile sau netratabile. Poate avea multe cauze inclusiv:
• Miopia;
• Medicamentele pentru tratarea glaucomului care au ca efect constricţia pupilei;
• Cataracta;
• Retinita pigmentară;
• Deficitul de vitamină A;
• Defecte congenitale;

Trebuie să mergi la doctor dacă:

Simptomele nictalopiei persistă sau afectează semnificativ viaţa persoanei. Este important să se realizeze un consult oftalmologic pentru a determina dacă nictalopia este produsă de o cauză tratabilă (cataractă, miopie, medicamente, deficit de vitamină A) sau netratabilă (defecte congenitale, retinita pigmentară).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Damian Raluca Oana
Totul a început pe la vârsta de 13 ani când m-am hotărât să devin medic şi nu orice fel de medic, ci neurochirurg. Am avut întotdeauna susţinerea părinţilor mei şi a surorii mele şi astfel am reuşit să iau examenul la facultatea de Medicină Generală în Bucureşti. Tatăl meu mi-a spus ...
citește mai mult
Vezi Semne și simptome în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal